De pasvorm van de helm op je hoofd is cruciaal voor het vinden van de beste helm voor jou. Wanneer je op zoek gaat naar een helm, kun je het beste eerst je hoofd goed opmeten, net boven je wenkbrauwen. Dat geeft je een idee van de grootte van de helm die je nodig hebt. De helm van elke fabrikant past iets anders, dus een small variant van het ene merk is soms te vergelijken met een medium variant van een ander merk.

Pas diverse motorhelmen voor aankoop

Het is het beste om een helm eerst te proberen voordat je deze koopt om te controleren of deze past. Bij het passen is het belangrijk dat de kinband strak genoeg zit, zodat er maar twee vingers tussen de band en de onderkant van je kin passen. Je mag geen openingen rond je hoofd voelen, maar de helm moet ook niet zo strak zitten dat hij oncomfortabel aanvoelt.

Test de helm

Het is belangrijk om de helm een tijdje te dragen om een gevoel te krijgen bij de motorhelm. Tijdens het dragen kun je proberen de helm met je handen te bewegen. Je wangen moeten kunnen bewegen als je de helm beweegt, maar de helm mag niet draaien of in een bepaalde richting bewegen zonder je hoofd te bewegen. Het testen van de pasvorm van de kinband gaat als volgt: kijk naar beneden en probeer de achterkant van de helm naar boven te duwen. Als je de helm erg omhoog kunt duwen, is de helm niet geschikt voor jou.

Typen motorhelmen

Er zijn diverse typen motorhelmen die je kunt overwegen bij de aanschaf van je eerste of nieuwe motorhelm. Eén van de dingen die je in gedachten kunt houden bij je zoektocht naar een nieuwe helm is wanneer je op je motor rijdt (warme maanden, koud weer, enz.). Houd ook rekening met waar je van plan bent te rijden (op straat of off-road) en welke functies je wilt. Integraalhelmen, modulaire helmen, ¾ en ½ zijn meer gericht op het rijden op straat. Zorg ervoor dat je de helm voor de aankoop uitprobeert om er zeker van te zijn dat hij goed past bij de vorm van je hoofd. Check ook of hij geschikt is voor het dragen van een bril. Motorhelmen zijn het belangrijkste onderdeel van de veiligheidsuitrusting. Een goede motorhelm zorgt ervoor dat je beschermd bent en je comfortabel voelt. Kies verstandig en rij veilig!