Via de Werkgevers Kosten Regeling (WKR) is het mogelijk om uw medewerkers onbelast te belonen. Uiteraard draagt de werkgever deze kosten, maar krijgt hier gemotiveerde personeelsleden voor terug. Elk kalenderjaar mocht er tot maximaal 1,2% van de totale loonsom van alle medewerkers tezamen geschonken worden aan het personeel. Dit percentage is voor 2020 nu opgehoogd tot 1,7%.

Bij een totale loonsom van €400.000 mocht er tot €4.800 onbelast worden gegeven, met de stijging komt dit voorbeeld uit op €6.800. En dat is goed nieuws voor werkgevers die hun hardwerkende personeel in deze moeilijke tijden een steuntje in de rug willen geven en goed willen uitpakken met hun eindejaarsgeschenk.

Cadeaubon populair

In tijden waar thuiswerken weer de standaard zijn en collega’s de cohesie van samenwerken missen, zijn er steeds meer werkgevers die hun personeel een hard onder de riem steken. Een cadeaubon is hierbij een populaire gift.

cadeaubonnen

Ondanks dat recent ingevoerde EU-regels tegen witwassen bepalen dat er niet meer dan €50,- wordt uitgegeven met een digitale cadeaukaart, neemt de populariteit hiervan toe. Als voordeel wordt genoemd dat niet alle werknemers hetzelfde product willen en liever de keus zelf maken.

Ook wordt in toenemende mate gekozen voor een digitale variant aangezien winkelen in deze Corona tijden niet wordt aangemoedigd.

Zelf cadeaubon maken

Juist omdat de sociale cohesie ontbreekt en veel werknemers zich wat eenzaam voelen, is enkel een cadeaubon voor een groeiend aantal bedrijven niet afdoende om het personeel te motiveren. Zij nemen de moeite om zelf een cadeaubon te maken. Hoe persoonlijker het cadeau, hoe groter de waardering voor de persoonlijke aandacht, redeneert men.

Een cadeaubon maken kan op vele manieren en er zijn diverse online tools voor beschikbaar.

zelf cadeaubon maken

Op zelfgemaakte cadeau- of tegoedbonnen zetten HR medewerkers onder andere leuke producten waarvan ze weten dat ze goed passen bij de werknemer.

Moeilijk is een cadeaubon maken niet, een HR manager met een klein beetje design ervaring vindt op internet diverse tools om zelf een cadeaubon te maken. Vooral door de vele lagen aan personalisatie is dit een extra attente wijze om medewerkers te verrassen.

Gehoor aan verruiming WKR regeling

Niet alleen werknemers en werkgevers zijn blij met de verruiming van de WKR regeling, vanzelfsprekend zijn ook diverse branches erg blij met deze ontwikkeling. Vanuit diverse bedrijfstakken is regelmatig aangedrongen op verruiming, een regeling waar vele Europese landen minder strikt in zijn. De beweegreden van de Nederlandse overheid is om te voorkomen dat er te veel onbelaste bonussen, vergoedingen en extra’s worden uitgekeerd.

De hoop bestaat dat deze verruiming naar 1,7% van blijvende aard is. Dit betekent dat er in potentie elk jaar veel extra geld uitgegeven gaat worden aan cadeaubonnen, consumpties, apparatuur en fitnessabonnementen. Dat is niet alleen goed voor het welzijn van de medewerkers, maar ook goed voor de Nederlandse economie.

tegoedbon maken