Een enkele keer de laptop openklappen aan de keukentafel is geen probleem, maar meerdere dagen per week? Nu we steeds meer thuis werken, is een goed thuiskantoor eigenlijk onmisbaar. Een aantal tips waarmee je het thuiswerken op een hoger niveau brengt. 

Ergonomie

Wat thuis vaak op een lager pitje staat, is ergonomie. Op kantoor heb je wellicht een op maat gemaakte stoel, een bureau op de juiste hoogte en iemand die je werkhouding zo af en toe controleert. Thuis lijkt dat van ondergeschikt belang. Dat is niet zo heel erg, als je af en toe een uurtje thuis werkt. Nu we hele dagen in ons woonhuis werken, zijn goede spullen ook daar onmisbaar. Investeer in ergonomische meubelen, voor je fysiek last van een verkeerde werkhouding krijgt. 

Het oog wil ook wat

Natuurlijk richt je je werkkamer ook thuis een beetje leuk in. Je wilt immers voor de dag komen, tijdens de digitale teamvergadering. Een mooie plant, een goede prent aan de muur, raambekleding, het zijn maar wat zaken die je kantoor op een eenvoudige manier een professionele uitstraling geven. Als raambekleding kun je bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieën op maat gemaakt. Deze zien er niet alleen leuk uit, ze houden ook de zon uit je beeldscherm, mocht die naar binnen schijnen. 

Blijf bewegen

Het gevaar van thuis werken is dat je minder beweegt. Ga dus vooral in je lunchpauze een ommetje maken. Wandel in de buurt of pak je fiets voor een ritje naar het park. Die boterham kun je best in het loopje opeten. Je zit immers de rest van de dag weer achter je bureau. En dat praatje bij de lunch, die heb je thuis nu eenmaal minder. Werkt ook je partner van huis? Dan kun je ervoor kiezen om samen een luchtje te scheppen. Wel zo gezellig!