Salarisadministratie is een maandelijks terugkerend karwei dat veel tijd in beslag kan nemen. Je kunt tijd en geld besparen door goede software te gebruiken die zowel efficiënt als handig is. BCS vertelt hoe je kunt profiteren van de juiste software.

1.      Automatiseren is een must

Kunnen dezelfde activiteiten die je elke maand handmatig verwerkt niet sneller of efficiënter gebeuren? Zeker weten, door het proces te automatiseren kan het! Bovendien is handmatige loonverwerking foutgevoelig. Met de salarisadministratie software van BCS kun je met één druk op de knop aanpassingen verwerken, bruto-netto berekeningen maken, loonkosten controleren en historische gegevens van medewerkers inzien. Het proces wordt dankzij automatisering dus sneller, completer en minder foutgevoelig.

2.      Handige rekentools

Het berekenen van overwerk, vakantiegeld en bonussen kan soms moeilijk en tijdrovend zijn. Met de juiste software kun je automatische berekeningen uitvoeren op basis van de informatie die je in het systeem invoert. Wilt je weten hoe toekomstige wijzigingen, zoals het aannemen van een nieuwe collega, de loonkosten van de organisatie zullen beïnvloeden? Dan is een pro forma omgeving een handig hulpmiddel, waarmee je een gratis digitale pro forma loonstrook of preview mee kunt exporteren. Daarna wordt controleren of wijzigen van gegevens en beslissingen een stuk eenvoudiger!

3.      ESS en MSS software voor HR

Vragen die je vast al eens eerder hebt gehoord, zijn: “Waar kan ik mijn loonstrook vinden?”, “Ik wil mijn vakantiedagen doorgeven” of “Kun je mijn adres wijzigen?”. Het ondersteunen van werknemers bij dit soort veelvoorkomende vragen, kan wekelijks veel tijd in beslag nemen. Tijd die je liever op een andere manier wilt besteden. De software van BCS biedt MSS en ESS voordelen, waarbij jouw collega’s zelf verantwoordelijkheden krijgen met betrekking tot HR zaken. Zo kunnen ze zelf loonstroken downloaden, uren of vakantie registreren en kan een manager een bezettingsoverzicht of rapportage downloaden.

4.      Gekoppelde urenregistratie

Stel je het volgende scenario voor: je hebt een bedrijf met 200 werknemers en je moet al hun uren en overuren handmatig in het systeem invoeren… Dat is een grote klus die veel tijd kost. Hoe fijn is het dan als je met één druk op de knop alle uren automatisch kunt laten koppelen aan de salarisadministratie? In plaats van ze zelf in te voeren, hoef je ze alleen nog maar te controleren.

5.      Koppeling met een financieel pakket

Naast een koppeling tussen urenregistratie software en de salarisadministratie zijn er ook andere handige koppelingen die het werk van een salarisadministrateur een stuk makkelijker maken. Een koppeling met een financieel pakket biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig bedragen over te boeken. Dat is zelfs mogelijk op een vooraf ingestelde datum, om het nog eenvoudiger voor jou te maken. Naast het gemak zorgt de een-op-een koppeling ook voor minder fouten.

BCS is dé aanbieder op het gebied van HRM en salarisadministratie software. De persoonlijke aanpak, 40+ jaar ervaring en vooruitstrevendheid op het gebied van software maakt BCS een totaalpartner voor organisaties. Bij BCS gaat het niet om één aspect, maar om het geheel dat loont.