Als werkgever wil je natuurlijk graag dat je personeel fit en gezond blijft. Niet alleen omdat gezonde medewerkers doorgaans productiever zijn en minder ziekteverzuim hebben, maar ook omdat je als mens aan hen gehecht bent. Zijn er zaken die je als werkgever kunt faciliteren die een gezonde levensstijl makkelijker maken? We helpen je graag op weg.

Beloon en faciliteer gezonde keuzes

Een gezonde levensstijl opdringen werkt niet. Logisch, want niemand zit erop te wachten dat iemand anders bepaalt hoe hij of zij leeft. Zeker niet een werkgever. Hang er dus geen straf aan, of zelfs een misprijzende blik, als mensen ongezonde keuzes maken. Beloon liever degenen die wél gezonde keuzes maken in hun leven, of zorg dat het maken van gezonde keuzes gemakkelijker wordt. Je kunt immers je medewerkers stimuleren door de gezonde mogelijkheden te faciliteren. Daar zijn verschillende manieren voor.

Een hele simpele manier om een start te maken, is zorgen voor voldoende tappunten van vers en gekoeld water op de werkvloer. Water is puur natuur en dus de beste optie om te drinken. Een slok water is veel gezonder dan koffie of thee, zeker als deze met suiker en/of melk wordt gedronken. Als er binnen jouw bedrijf goede mogelijkheden zijn om water te tappen, waarbij we het fonteintje van het toilet niet tot de ideale opties rekenen, is de kans vele malen groter dat mensen hiervoor kiezen. Wil je het drinken van water extra stimuleren, dan kun je voor iedereen een Dopper kopen. Tip: kies voor een gepersonaliseerd exemplaar bedrukt met het logo van je bedrijf en de naam van de medewerker. Zo kan iedereen op de werkvloer zijn of haar eigen Dopper gebruiken. Bij Maxilia.nl kun je eenvoudig zo’n bedrukte Dopper bestellen.

Denk ook aan beweging en stoppen met roken

Meer water drinken is een goed begin, maar natuurlijk kan er nog veel meer op gezondheidsgebied. Zorg bijvoorbeeld voor fietsen van de zaak, zodat medewerkers eerder de auto laten staan. Of sluit een overeenkomst met een sportschool, zodat medewerkers tegen een gereduceerd tarief kunnen komen sporten, eventueel zelfs tijdens hun lunchpauze. Zijn er veel medewerkers die best zouden willen stoppen met roken? Overweeg om hen daarin te stimuleren, door hen bijvoorbeeld een cursus aan te bieden. 

Vaak is het faciliteren van gezonde keuzes voor veel mensen al een goede reden om er eens mee aan de slag te gaan. Een bureau waar men ook aan kan staan? Tijdens de pauze met een hele groep een wandelingetje maken en een frisse neus halen? Kijk goed naar wat bij jouw bedrijf en medewerkers past en ga ermee aan de slag!