Tegenwoordig gaat bijna alles online en krijg je al snel met concurrentie te maken wanneer je een bedrijf begint. Dit is lastig, want dat betekent dat het lastig kan zijn om jouw bedrijf goed te laten lopen en om nieuwe klanten te werven. Want ja, ondertussen heeft iedereen al een bedrijf gevonden waar ze naar toe stappen als ze iets nodig hebben. Toch zijn er manieren waarop je ervoor kan zorgen dat je je kan onderscheiden van de rest en wat ervoor zorgt dat je opvalt. Gebruik de volgende tips.

Bedenk jouw unique selling points

Om je te onderscheiden, heb je dingen nodig waar jij als bedrijf in uitblinkt. Waar ben je echt goed in? En vooral: wat kan jij, wat jouw concurrent niet kan? Of misschien is het iets waar je nog niet veel ervaring mee hebt of wat je nog niet goed kan, maar wat wel goed aansluit bij jouw bedrijf. Jouw doelgroep kan het namelijk wel heel prettig vinden dat ze dit dan ook vinden bij jou, wat ervoor zorgt dat ze naar jou toe komen. Zorg dat je ergens in uitblinkt.

Richt je op jouw doelgroep

Neem eens goed een kijkje bij jouw concurrenten. Kun je goed zien waar ze zich op richten? Hebben ze een specifieke doelgroep, of blijft het redelijk algemeen? Ook dit is een manier om je te onderscheiden van de rest. Door een specifieke doelgroep uit te kiezen, kun je je richten op een kleinere groep mensen. Wees niet bang, dit gaat er niet voor zorgen dat er nóg minder mensen naar jouw website toekomen, in tegendeel: doordat je je specifiek op bepaalde mensen richt, zal deze doelgroep ook sneller naar jouw website komen in plaats van de website van een concurrent.

Maak gebruik van SEO

In veel gevallen is het hebben van een lage positie in de zoekresultaten een probleem. Hoe moeten mensen jouw bedrijf vinden als je helemaal onderaan staat? In dit geval kun je gebruik gaan maken van SEO om zo jezelf omhoog te krijgen in de zoekresultaten. Dit kun je op een paar manieren zelf doen, maar je kan ook een marketingbureau inschakelen die jou hiermee kan helpen. Zoek bijvoorbeeld op SEO Nederland om een geschikt bedrijf te vinden. Wil je het toch zelf aanpakken? Begin dan met het optimaliseren van je website en het verwerken van zoekwoorden in jouw website. Ook het plaatsen van links helpt enorm als het gaat om het verkrijgen van een hogere positie.