Weet jij welke verzekeringen je nodig hebt voor jouw bedrijf? 

Het zou een vast onderdeel moeten zijn van het opstarten van een bedrijf: het bepalen van de zakelijke verzekeringen die je nodig hebt om goed beschermd te zijn tegen conflicten in de toekomst. Niet alleen conflicten dek je af met een zakelijke verzekering, denk bijvoorbeeld ook aan diefstal van bedrijfsgoederen. Je moet er niet aan denken, dat het gereedschap uit je bedrijfswagen gestolen wordt en vervolgens door jezelf opnieuw moet worden bekostigd. Het is prettig om in zo’n situatie financieel gesteund te worden door je verzekeraar. Maak gebruik van een vergelijkingssite, om de verschillende zakelijke verzekeringen met elkaar te kunnen vergelijken. Op deze pagina lees je er meer over. 

Verschillende soorten zakelijke verzekeringen 


Zakelijke verzekeringen zijn er in tal van verschillende soorten. Begin altijd met de basis; heb je een bedrijfspand of zit het kantoor in je woning verwerkt? In dat laatste geval hoef je vaak geen losse inboedelverzekering voor je bedrijf af te sluiten. Bij een los bedrijfspand is dit wel noodzakelijk. Spullen die uit je kantoorruimte ontnomen worden, zijn niet gedekt door de inboedelverzekering die je thuis hebt. Naast een inboedelverzekering is ook een opstalverzekering aan te raden. Schade als een breuk in de ruit wordt in zo’n geval gedekt door de verzekeraar. 

Beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 


Veel ondernemers sluiten een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. In sommige gevallen kan het interessant zijn om beide verzekeringen af te sluiten voor je onderneming. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt fysieke schade, die door jezelf of door medewerkers is aangericht. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bescherm je jezelf tegen claims, die voortkomen uit schade welke het gevolg is van een beroepsfout. Denk bijvoorbeeld aan een onjuist financieel advies wat je geeft, als gevolg waarvan een bedrijf in financiële nood raakt. Ook bij andere vormen van zakelijke dienstverlening kunnen dergelijke fouten leiden tot schade voor een klant. 

Verzekering voor je bedrijfswagens 


Eerder las je al dat ook een verzekering voor je bedrijfswagens onmisbaar is. Je wilt voorkomen dat diefstal van goederen uit de bedrijfswagen niet vergoed worden. Zeker bij loodgieters, dakdekkers en bijvoorbeeld elektriciens ligt er vaak zeer waardevol gereedschap in de bedrijfswagen. Het zijn niet voor niets geliefde doelwitten onder inbrekers! Met de juiste verzekering wordt de schade bij diefstal of bijvoorbeeld bij vandalisme vergoed. Het kan verstandig zijn om je door een adviseur te laten adviseren, wanneer je niet precies weet welke verzekeringen relevant zijn voor jouw bedrijf.