Steekwagens zijn ideaal om zware dingen te verplaatsen en je rug te ontlasten. Maar er zijn heel wat verschillende soorten, maten en modellen. Geen idee welke jij nodig hebt? Wij helpen je op weg.

Steekwagens

Steekwagens zijn ontzettend multifunctioneel en maken het leven een stuk makkelijker. Of het nu gaat om wasmachines, koelkasten, verhuisdozen of autobanden, de meeste zware objecten kunnen gemakkelijk verplaatst worden zonder dat het meteen in je rug schiet. Of je er nu eentje voor dagelijks gebruik tijdens je werk zoekt, of voor privégebruik, een goede steekwagen is een must! 

Welke steekwagen heb je nodig?

Om te bepalen wat voor steekwagen je nodig hebt is er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden.

Bepaal het laadvermogen

Ten eerste is het belangrijk dat je van tevoren bedenkt hoeveel gewicht je nieuwe steekwagen moet kunnen verdragen. Heb je je steekwagen voornamelijk nodig voor dozen en lichte objecten? Dan heeft de steekwagen niet zoveel laadvermogen nodig. Ben je van plan zware objecten zoals wasmachines te verplaatsen, dan kun je beter voor maximaal laadvermogen gaan.

De juiste wielen

Niet geheel onbelangrijk is dat je je keuze ook baseert op de wielen. Hierbij kun je kiezen voor soepel lopende luchtbanden waarmee je vrijwel geen last hebt van kleine oneffenheden op de ondergrond, maar je kunt ook voor massieve banden van polyurethaan gaan. Het voordeel daarvan is dan weer dat de banden niet lek kunnen gaan!

Spanbanden

Uiteraard is het in sommige gevallen ook belangrijk dat je je lading vast kunt zetten. Hiervoor kun je losse spanbanden aanschaffen.

Vervolgens heb je keuze uit verschillende modellen steekwagens.  

  • Inklapbare steekwagen: Zoek je er eentje voor thuisgebruik of wellicht op kantoor, maar heb je niet al te veel ruimte beschikbaar? Dan is een inklapbare steekwagen ideaal. In ingeschoven en ingeklapte toestand nemen ze namelijk weinig ruimte in (ze kunnen zelfs in de kofferbak van je auto!) maar ze zijn ontzettend veelzijdig voor huis- tuin- en keukengebruik!
  • Massieve steekwagen van staal of aluminium: Ben je van plan écht zware producten te verplaatsen op de steekwagen, dan kun je echter beter kiezen voor een massieve steekwagen gemaakt van staal of aluminium. Deze kunnen namelijk gewichten tot 400 kg aan.
  • Trap steekwagen: Moet je in je dagelijks werk, bijvoorbeeld als witgoed bezorger, regelmatig met zware voorwerpen trappen op? Dan is een steekwagen met speciale trapglijders het handigst! Vaak hebben deze maar liefst 6 wielen, waardoor je gemakkelijk over trappen, maar ook drempels, stoepen en andere opstapjes heen rijdt. Houd er wel rekening mee dat het maximale gewicht hierbij met de helft vermindert.

Nu je weet waar je steekwagen aan moet voldoen kun je op zoek gaan. Heb je nog vragen of twijfels? Raadpleeg dan Vink Lisse voor gepersonaliseerd advies!