Stickers spelen een belangrijke rol in productidentificatie en promotie. Ze worden gezien als de goedkoopste vorm van marketing, omdat deze op ontelbare manieren kunnen worden gemaakt en overal worden geplakt. Er zijn verschillende soorten stickers beschikbaar die jou kunnen helpen om zonder extra kosten een positieve indruk van jouw merk achter te laten. Maar wat zijn de populaire soorten stickers die beschikbaar zijn? Het antwoord daarop lees je in de blog.

De 5 meest gebruikte soorten stickers

Stickers, die de kenmerken van producten weergeven, stellen klanten in staat een merk van een ander merk te onderscheiden. Welk soort sticker is geschikt voor jouw product of dienst? Bekijk de onderstaande types stickers om de juiste keuze te maken.

Logostickers

Gebruik jouw logo op een unieke sticker en laat een blijvende indruk achter bij jouw klanten. Deze duurzame en langdurige stickers kunnen worden overhandigd aan jouw klanten als giveaways of kunnen worden geplakt op promotiemateriaal voor het creëren van langdurige impact. Je kunt zelfs de meest ingewikkelde gesneden patronen in elke vorm en grootte laten maken. Op deze manier krijg je precies datgene wat je nodig hebt.

Raamstickers

Raamstickers kunnen overal worden geplakt. Denk aan de auto of de ramen van het kantoor. Dit soort stickers kun je in elke maat, kleur en vorm laten drukken. De raamstickers kunnen ook gemaakt worden met een doorzichtige achterkant. Zo zijn de stickers aan beide kanten leesbaar.

Magneetstickers

Magneetstickers kunnen precies in de vorm van jouw ontwerp worden gesneden en kunnen op elk glad metalen oppervlak worden geplakt, zowel binnen als buiten. Magneet stickers zijn vrij simpel te maken in elke maat en vorm. Daarnaast zijn magneetstickers kras- en vochtbestendig. Ook laten ze geen lijmresten achter. De stickers hebben eindeloze aanpassingsmogelijkheden, waardoor ze geschikt zijn voor bedrijfspromotie op een auto of voor jouw eigen personal branding op het kantoor. Bovendien blijven magneetstickers tot wel 3 jaar UV-bestendig.

Vloerstickers

Verander al jouw favoriete foto’s in stickers en gebruik ze om het bedrijf te promoten of jouw imago in de markt te verbeteren. De meeste vloerstickers zijn gemaakt van vinyl materiaal en kunnen worden geplakt op verschillende oppervlaktes, zowel binnen als buiten. Ze beschikken over een speciale laminaatlaag en kunnen perfect ingezet worden als antislip ondergrond.

Bumperstickers

Wanneer je een boodschap hebt en je wilt die overbrengen aan een groot aantal mensen, maak dan gebruik van bumperstickers. Deze worden gemaakt van waterdicht vinyl en ze kunnen gedrukt worden in fullcolour. Op deze manier brengen ze jouw commerciële, godsdienstige, wereldlijke en humoristische boodschap over. Plak jouw eigen bericht of ontwerp, ongeacht de vorm of kleur, op de auto, vrachtwagen of op een glad oppervlakte. Laat mensen jouw boodschap lezen. Stickers dragen bij aan productidentificatie, het verbeteren van jouw merkimago en zorgen ervoor dat jouw boodschap wordt overgebracht. Veel mensen zijn zich steeds meer bewust van de voordelen bij het uitkiezen van stickers die hun eigen bedrijfsmerk op de kaart zetten.