Steeds meer mensen beleggen een deel van hun eigen vermogen. Dit doen zij vooral doordat sparen bij een bank niet bijzonder veel meer oplevert. Wil jij ook investeren? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt obligaties kopen of een deel van jouw geld in aandelen steken. Daarnaast is het mogelijk om te investeren in goud. Dit edelmetaal was vroeger al populair, maar dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Benieuwd hoe dit komt? In deze tekst zetten wij een aantal redenen op een rijtje waarom investeren in goud nog steeds interessant is.

Vraag naar goud stijgt
Goud is sinds jaar en dag een geliefd edelmetaal. Dit komt vooral doordat het een hoge waarde vertegenwoordigt. Omdat goud door de jaren heen alleen maar meer waard is geworden, willen veel mensen dit edelmetaal in hun bezit hebben. Hiervoor kun je investeren in goud. Je kunt goudbaren kopen, maar ook investeren in gouden sieraden en/of gouden munten. Als je nog geen goud hebt, schrik je mogelijk van de prijs. Laat je hierdoor niet weerhouden om goud kopen. De vraag naar goud neemt namelijk alsmaar toe. Gevolg hiervan is dat de prijs verder en verder stijgt. Wie nu investeert in goud kan hier alsnog een leuk bedrag mee verdienen.

Goud kan niet omvallen
Als het financieel slecht gaat met een land, kan dit gevolgen hebben voor de munteenheid waarmee betaald wordt. In het ergste geval kan een munt omvallen. Wie investeert in goud hoeft hier niet bang voor te zijn. Waarom niet? Omdat goud niet om kan vallen. Dit edelmetaal vertegenwoordigt namelijk altijd een waarde. Als de munt van een land omvalt en je goud bezit, kun je dit edelmetaal gebruiken om nieuwe valuta te kopen.

Zorgt voor balans in jouw beleggingsportefeuille
Beleg je al langere tijd? Dan heb je inmiddels mogelijk een aardige beleggingsportefeuille opgebouwd. De kans is groot dat deze portefeuille voornamelijk uit aandelen bestaat. Doordat de koers van aandelen nogal kan fluctueren, brengt dit risico’s met zich mee. Als de beurzen onderuit gaan, zijn jouw aandelen aanzienlijk minder waard. Met goud hoef je hier niet bang voor te zijn. Dit edelmetaal doet het namelijk goed als het slecht(er) gaat met de economie. Vandaar dat goud vaak bestempeld wordt als een veilige belegging. Overweeg daarom om jouw beleggingsportefeuille uit te breiden met dit edelmetaal.

Zo verkoop je jouw goud
Je hoeft niet per se te investeren in goud om dit edelmetaal in handen te krijgen. Je kunt het namelijk ook erven van een familielid. Daarnaast kun je gouden munten verzameld hebben. Mogelijk bevat jouw muntenverzameling wel een gouden tientje. Een gouden tientje verkopen kan in dat geval interessant zijn. Zo’n munt kan je namelijk een flink geldbedrag opleveren. Wie zo’n munt wil verkopen richt zich tot een goudexpert. Hier krijg je altijd een eerlijke prijs voor goud. Ook voor een zilverwaar verkopen ben je hier aan het juiste adres. Zilver is weliswaar minder waard dan goud, maar toch kan de verkoop van een zilverwaar je veel geld opleveren.