Als ondernemer ben je natuurlijk ergens goed in, dat is datgene waar jij je geld mee verdient en de ‘core business’  van je bedrijf is. Maar daartegenover staat dat er ook dingen zijn waar je misschien ietsje minder goed in bent. Dit is helemaal geen probleem. De kunst is om hier niet onnodig veel tijd aan te besteden maar juist de mensen voor te zoeken die er goed in zijn. Zo kun jij in de tussentijd doen waar jij goed in bent en kom je uiteindelijk tot het meest efficiënte resultaat. Welke zaken jij vooral niet zelf moet gaan zitten uitzoeken? Wij zetten er drie op een rij.

1.      Een website

Het is misschien niet iets tastbaars, maar een website is vaak de basis van je onderneming. Ga niet zelf in gratis programma’s zitten knutselen maar schakel hier een webdesign bureau voor in. Zij kunnen een website op maat maken voor jouw bedrijf, en dit inclusief goede resultaten qua vindbaarheid. Regel ook meteen dat zij het WordPress onderhoud van je site op zich nemen. Ben jij helemaal klaar!

2.      De boekhouding

Een goede boekhouder die verdient zich terug, wordt er wel eens gezegd. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar dat is echt het geval. Zij weten precies de aftrekposten en fiscale voordelen. Schroom dan ook niet om hierin te investeren. Ga echter niet naar de eerste de beste accountant die je online vindt maar vraag rond welke accountant goed is én een beetje creatief. Zo weet jij zeker dat je alle voordeeltjes eruit haalt.

3.      Opgeruimd staat netjes

Voor schoonmaken voelen we ons natuurlijk nooit te beroerd, maar toch is het aan te raden hier iemand voor in te schakelen die daar expert in is. Deze kunnen het vaak in een fractie van de tijd dat jij er aan kwijt bent en in de tussentijd kun jij doen waar je goed in bent. Het voelt misschien als een luxe, maar zeker wanneer het op zakelijk gebruik aan komt is dit meer dan logisch.

Kortom, als ondernemer en zeker als ZZP’er ben je misschien geneigd om dingen allemaal zelf te doen maar het is juist soms slimmer om dit niet te doen. Door te kiezen voor de dingen waar jij wel goed in bent en welke niet, kun je in de tussentijd meer geld verdienen en resultaat behalen. Ieder zijn kwaliteiten klinkt misschien als een cliché, maar ook in dit geval is het wel een waarheid als een koe!