De facilitaire processen van je organisatie verbeteren? Bijscholing helpt!


Wil jij de facilitaire processen van je organisatie verbeteren? Dan kan bijscholing hierbij helpen, zoals het volgen van een post HBO opleiding. Wij zochten uit met welke opleidingen je je meer kunt verdiepen in facilitair management. Ben jij al benieuwd? Lees snel verder, want wij hebben de beste opleidingen voor je op een rijtje gezet.

HBO Facility Management

Met HBO Facility Management ga je je verdiepen in de belangrijkste elementen van facilitair management. Je gaat je hierbij richten op de facilitaire processen binnen jouw organisatie en hoe je deze kunt verbeteren. Je leert flexibiliseren, de kwaliteit van jouw organisatie te verbeteren en projecten aan te sturen. Zie jij dit wel zitten allemaal, dan is de HBO opleiding Facility Management zeker iets voor jou.

Post HBO opleiding management

De Post HBO opleiding management is zeker een aanrader als je je wilt versterken in je managementvaardigheden en modules op hoog niveau wilt volgen. Je krijgt hierbij kennis en vaardigheden die je direct op senior managementniveau kunt toepassen. Zo zal je een nog succesvollere manager worden. Je gaat leren welke impact de organisatiestrategie op diverse bedrijfsprocessen heeft, je leert aanbevelingen te doen ter verbetering van het businessmodel van je organisatie en hoe je een strategie moet uitvoeren. Ook effectief leidinggeven komt hierbij aan bod. Met al deze kennis en vaardigheden kun je veranderingen realiseren in jouw sector.

AD Facility Management


Je kunt ook kiezen voor de AD Facility Management. Deze Associate Degree is een tweejarige opleiding op HBO-niveau en helpt je om je meer te verdiepen in de wereld van de dienstverlening. Misschien werk je al als facilitair medewerker, werk je in een restaurant, een zorgorganisatie of ben je inkoopmedewerker. Mocht je toe zijn aan een volgende stap in je carrière, dan is de AD Facility Management zeker een goede keuze.

Master aan de universiteit

Stel dat je al een HBO opleiding Facility Management achter de rug hebt en nu aan het werk bent, dan kun je ook kiezen voor een master aan de universiteit. Zo kun je kiezen voor de master bedrijfskunde, bestuurskunde of organisatiewetenschappen. Let wel op dat je hiervoor vaak een premaster of een schakeljaar moet volgen om deel te kunnen nemen.

Weet jij al welke opleiding je gaat kiezen om je door te ontwikkelen in de facilitaire dienstverlening?