Lang moeten wachten op goederen is niet alleen een probleem in Nederland. Heel Europa, of zelfs de hele wereld, heeft hier last van. Voor particulieren is dit al vervelend, omdat ze hun nieuwe spullen zo snel mogelijk in huis willen hebben. Ondernemers hebben er op zakelijk vlak last van. Zeker als het productieproces stil komt te liggen, omdat de juiste goederen niet meer aanwezig zijn. Als een klant uit Denemarken snel onderdelen nodig heeft, is er gelukkig een heleboel mogelijk.

Binnen 2 uur onderweg

Voor een spoedtransport naar Denemarken hoef je niet te wanhopen. Binnen 2 uur na aanvraag kunnen vrachten geladen worden en onderweg zijn naar de plaats van bestemming. Dagelijks worden er spoedtransporten en sneltransporten van en naar Denemarken verzorgd. Die gaan naar alle belangrijke steden, zoals de hoofdstad Kopenhagen, maar ook havensteden als Aarhus en Esbjerg zijn geliefde bestemmingen. Het maakt niet uit hoe groot de vracht is, de juiste transporteur zorgt ervoor dat de spullen op tijd in Denemarken zijn.

6 tot 12 uur transittijd

Denemarken ligt niet naast de deur, maar overdreven ver weg is het land nu ook weer niet. Daardoor kan de transporttijd van deur tot deur op zo’n 6 uur liggen. Het maximum voor Denemarken is 12 uur, waardoor je klanten probleemloos met spoed van hun goederen kunt voorzien.

Weinig documentatie nodig

Denemarken is een EU-lidstaat. Daardoor is er weinig documentatie nodig. Alleen een CMR vrachtbrief heb je nodig. Hierin is vastgelegd wat voor zending het is. In de vrachtbrief wordt beschreven wat de vervoerder in opdracht van de verlader van de ene naar de andere plek vervoert. Het CMR-verdrag is een verdrag tussen Europese landen en enkele landen buiten Europa. De juridische regels rondom goederenvervoer over de weg zijn hierin vastgelegd.

Offerte aanvragen?

Spoed is natuurlijk vaak ook écht spoed. Het is geen uitzondering dat deze klussen nog net voor het weekend of kort voor de feestdagen binnenkomen. Weet dat je bij een goede transporteur tijdens kantooruren binnen een half uur reactie krijgt als je een offerte hebt aangevraagd. Daarna kan het transport dus binnen 2 uur vertrekken. Concreet betekent dit dat als er op vrijdagochtend een verzoek uit Denemarken komt, de spullen nog voor de avond op de plek van bestemming kunnen zijn. Er wordt met allerlei combinaties gereden. Ook producten die gekoeld bewaard moeten worden, kunnen met spoed naar Denemarken worden gestuurd.

Ook op zon- en feestdagen

Een voordeel van transport van en naar Denemarken is dat er geen beperkingen zijn op weekenddagen en op feestdagen. Er mag gewoon worden gereden. Hierdoor is het een nog makkelijker om je Deense klanten tevreden te houden.