Door te kiezen voor RPO (Recruitment Process Outsourcing) kunnen organisaties hun recruitment naar een hoger niveau tillen. De stap om te kiezen voor RPO kan in het begin best spannend zijn, maar uiteindelijk zul je zien dat het de investering meer dan waard is. 

Waarom bedrijven moeten kiezen voor een RPO? Lees hieronder een greep uit de belangrijkste redenen. 

1. Kostenbeheersing
Bij RPO betaal je voor de diensten die je afneemt. Er wordt vaak gewerkt met een basisfee en een succesfee, dit zorgt ervoor dat processen kostenefficiënt kunnen zijn in vergelijking met het inhuren van een volledig intern recruitment team. Ook is voor een langere tijd samenwerken altijd voordeliger dan kortere samenwerkingen met nieuwe recruiters die je elke keer opnieuw in moet werken. 

2. Betere kandidaten
Bij een RPO haal je een ervaren team aan recruiters in huis. Omdat ze bij veel verschillende organisaties hebben gezeten, hebben ze een groot netwerk en heel veel kennis. Met deze kennis en dit netwerk, gaan ze heel gericht op zoek naar de juiste kandidaten voor openstaande vacatures. 

3. Duurzaam succes
Waar het bij een werving- en selectiebureau vaak een “u vraagt, wij leveren”- idee is, streven we bij een RPO naar een duurzaam succes. Het team recruiters is betrokken bij de organisatie en ondersteunt processen waar je op de lange termijn profijt van hebt. Het gaat dus niet alleen om het invullen van een paar vacatures, het gaat ook om het employer brand en het ontwikkelen van een recruitmentplan.

4. Flexibiliteit
RPO maakt het mogelijk om heel makkelijk op en af te schalen. Met eigen personeel is dit niet mogelijk. Is er een piek in vacatures? Dan hoef je dus geen extra personeel aan te nemen, maar dan schaal je de RPO gewoon iets op. 

5. Minder druk op eigen personeel
Een RPO-partner zorgt er niet alleen voor dat de druk op de schouders van de eigen recruiters afneemt. De druk op managers en teamleiders neem ook af omdat de RPO-recruiters heel toegankelijk zijn. Er is transparantie over hoe ver welke vacatures zijn ingevuld. 

In deze kandidaat gedreven markt is het als bedrijf vechten om goede kandidaten te vinden. Hier heb je het beste talent voor nodig. Als je kiest voor RPO Recruitment, ontzorg je de organisatie.