Wanneer je in het bezit bent van goud, maar hier eigenlijk niets mee doet, kun je overwegen om dit te verkopen. Goud inwisselen kan je namelijk een leuk geldbedrag opleveren. Omdat goud een kostbaar goed is, is het alleen niet verstandig om te hard van stapel te lopen. Doe je dit wel? Dan krijg je mogelijk al snel spijt. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Daarom zetten we in deze tekst vier tips op een rijtje welke van pas komen bij goud inwisselen.

1. Ga op zoek naar een goudexpert
Er zijn vandaag de dag verschillende manieren om goud in te wisselen. Zo kun je het bijvoorbeeld via internet aan iemand verkopen. Het nadeel hiervan is alleen dat je eigenlijk nooit een eerlijke prijs krijgt voor jouw goud. Kopers proberen namelijk een slaatje te slaan en willen jouw goud voor een zo laag mogelijke prijs kopen. Hier hoef je niet bang voor te zijn als je goud inwisselt bij een goud expert. Zo’n iemand betaalt namelijk altijd een eerlijke prijs voor jouw goud. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat je spijt krijgt van de verkoop.

2. Maak een afspraak voor een taxatie
Voordat je jouw goud inwisselt, wil je uiteraard weten wat dit jou oplevert. Vaak wordt gedacht dat dit enkel bepaald wordt door de goudprijs, maar dat is niet het geval. Er zijn namelijk meer factoren die meespelen. Als je zelf geen kennis van goud hebt, is het onmogelijk om de waarde van dit edelmetaal vast te stellen. Maak daarom een afspraak voor een taxatie bij een goudexpert. Wanneer je op de afgesproken dag en tijd aanwezig bent, word je meegenomen naar een discrete ruimte. Hier vindt de taxatie plaats. Je mag hier altijd zelf bij aanwezig zijn. Blijkt uit de taxatie dat jouw goud geld waard is? Dan brengt een goudexpert hier een bod op uit.

3. Laat het bod op je inwerken
Had je verwacht dat jouw goud veel geld waard zou zijn, maar valt het bod je tegen? Of is het bod juist veel hoger dan je op voorhand gedacht had? Dan is het goed denkbaar dat je het bod eerst rustig op je in wilt laten werken. Gelukkig hoef je bij de meeste goudexperts niet direct te beslissen, waardoor je alles even rustig kunt laten bezinken. Zo is het bijvoorbeeld geen probleem om er een nachtje over te slapen of het met jouw partner te bespreken. Goud inwisselen is overigens niet verplicht, want het bod dat een goudexpert doet is namelijk geheel vrijblijvend.

4. Wissel jouw goud in
Als je rustig over het bod na hebt gedacht, kun je de goudexpert laten weten wat je besloten hebt. Ga je in op zijn voorstel? Breng dan opnieuw een bezoek aan hem. Hij hoeft het goud niet nogmaals te taxeren, want dat heeft hij al gedaan. Nadat je jouw goud aan hem overhandigd hebt, betaalt hij je het geboden bedrag contant uit. Als het om een groot geldbedrag gaat, kun je er ook voor kiezen om het over te laten maken op jouw rekening. Dit gebeurt ook direct, waardoor het geld vrijwel meteen tot je beschikking staat.