Lijkt het je tijd om meer geld te verdienen? Of vind je je huidige baan maar saai en normaal? Dan is het tijd voor een carrièreswitch! Er zijn heel veel sectoren en nóg meer banen, dus het is goed mogelijk dat je door het bos de bomen niet meer ziet. In dit artikel belichten we de offshore sector, een sector waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar waarin je wel mooi geld kunt verdienen. 

Wat is de offshore sector?

De offshore sector is een verzamelnaam voor jobs die zich offshore bevinden, m.a.w. niet op het vasteland. Denk aan banen in de exploitatie van olie en gas, of banen in de scheepvaart, waterbouw en offshore windindustrie. 

Waarom is de offshore sector zo interessant?

De offshore sector wordt door velen als een erg interessante sector gezien, omdat er mooi geld kan worden verdiend. Uiteraard zoekt de sector altijd ingenieurs, maar ook personen zonder veel opleiding kunnen er een baan vinden. Wel belangrijk om te weten: als je werkt in de offshore sector moet je vaak lange dagen werken én zie je je familie vaak drie weken niet tijdens je shift. Maar als je dat allemaal geen probleem vindt, kun je heerlijk goed geld verdienen. 

Om een idee te geven: in 2014 lag het gemiddelde starterssalaris op 41.900 euro per jaar en een gemiddeld salaris over alle leeftijden boven de 58.000 euro. Experts hebben vaak zelfs een jaarlijks salaris rond de 100K. 

Wat moet je weten over de offshore sector?

Zoals we daarnet al vermeld hadden, is het een sector waarin hard gewerkt wordt. Shifts van 12 uur overdag of ‘s nachts zijn heel normaal. Daarnaast ga je na een shift niet ‘gewoon naar huis’. Als je bijvoorbeeld op een boorplatform werkt, dan blijf je daar gedurende twee à drie weken. Daarna kun je meestal evenveel weken thuis uitblazen, enzovoort. 

Daarnaast is het geen ongevaarlijke sector. De zee kan immers wild zijn en gas en olie zijn uiterst ontvlambaar. Daarom zijn er verschillende veiligheidscursussen gecreëerd door globale organisaties. Als je bijvoorbeeld wil werken in de windindustrie, ben je verplicht om je GWO certificaat te halen. In de olie- en gassector zijn OPITO trainingen verplicht. Afhankelijk van je functie, kan het zijn dat je bijvoorbeeld je OPITO BOSIET of OIM moet halen. 

Nou, waar wacht je nog op? Tijd om te solliciteren!