Het hebben van een bestelautoverzekering zzp Univé is verplicht om met jouw bedrijfswagen de weg op te gaan. Zonder een verzekering kan je hoge boetes en andere juridische problemen verwachten. Het laat jou daarom voor hoge kosten staan. Ook tijdens een ongeluk kan je deze hoge kosten verwachten. Je bent namelijk altijd aansprakelijk voor de schade aan anderen. Zowel de materiële schade als eventuele medische kosten moet je kunnen dekken. Dankzij een verzekering is deze aansprakelijkheid geregeld en kan je met een uitgebreidere dekking zelfs de kosten voor de schade aan jouw eigen voertuig terugkrijgen. Maar waaraan moet je dan voldoen om een verzekering af te kunnen sluiten? Lees snel verder en voorkom vertraging in de aanvraag.

Het kentekenbewijs en het rijbewijs

Om een bestelautoverzekering voor zzp’ers af te kunnen sluiten moet je er als eerste voor zorgen dat je het kentekenbewijs van jouw auto op orde hebt. Dit bewijs toont namelijk het eigendom en de registratie van het voertuig aan. Zonder een geldig bewijs kan de verzekeringsmaatschappij jouw aanvraag niet goedkeuren en mag je ook de weg nog niet op. Zorg er dus voor dat je dit bewijs klaar hebt liggen als je aan jouw aanvraag begint. Daarnaast heb je jouw eigen rijbewijs nodig. Het type rijbewijs varieert per voertuig. Zorg er dus voor dat je eerst de benodigde lessen hebt gehad en het examen hebt afgerond. Je kan altijd bij de verzekeringsmaatschappij kijken welke eisen er gesteld worden aan het rijbewijs dat je nodig hebt voor de aanvraag.

Schadevrije jaren en het soort dekking

Bij een bedrijfsautoverzekering online afsluiten gelden ook de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. Ervaren bestuurders hebben als het goed is al veel meer jaren opgebouwd dan een jonge bestuurder. De jaren die je beschikbaar hebt, kunnen jouw premie aanzienlijk veranderen. De verzekeringsmaatschappij geeft namelijk een korting op de maandelijkse lasten. Het kan dus zomaar zijn dat je veel geld bespaart tijdens het afsluiten van een verzekering. Zorg er daarom voor dat je de schadevrije jaren opzoekt en bekijkt wat dit voor de premie doet. Ook het soort dekking kan de premie aanzienlijk veranderen. Als je voor de WA-verzekering kiest, ben je slechts een laag bedrag per maand kwijt. Naarmate je de dekking uitbreidt, komt er steeds een bedrag bij. Let erop dat je een dekking kiest die volledig op jouw behoeften afgestemd is.

Een goede aanvraag

De verzekeringsmaatschappij vraagt tijdens de aanvraag ook wat het gebruik van jouw bestelauto is. Als je de bestelauto uitsluitend gebruikt voor zakelijke doeleinden dien je dit te melden aan de maatschappij. Als je ook privé met de auto gaat rijden, brengt het weer geheel andere zaken met zich mee. Het kan grote verschillen opleveren bij de premie die je maandelijks moet betalen. En dan zijn er nog extra opties om een keuze uit te maken. Dit is geen verplichting bij de verzekeringen, maar het kan wel zorgen voor een betere dienstverlening in het geval van een ongeval.