Investeren in een opslagtent is zeker in bijna alle gevallen rendabeler dan de bouw van een nieuw kantoor of hal. Door te kiezen voor een opslagtent bespaar je niet alleen geld en tijd, maar ben je ook nog eens zeer flexibel en kun je snel anticiperen op ontwikkelingen in de toekomst. 

Kies de juiste opslagtent

Op de markt vind je diverse type opslagtenten. Er zijn modellen met een lichte of juist zwaardere constructie, klein, middelgroot en echt krachtig. Uitsluitend gemaakt van staal en aluminium, met kunststof en zelfs houten elementen. Het kiezen van het juiste type opslagtent hangt af van het doel van de aard van deze tijdelijke maatregel. Zelfs de meest geavanceerde opslagtenten zijn gemaakt van geprefabriceerde elementen die binnen maximaal enkele maanden kunnen worden gemonteerd, zodat de faciliteit volledig klaar is voor gebruik. Dit gaat gepaard met zowel een kortere bouwtijd en dus lagere uitgaven voor het in dienst nemen van een bouwteam, als een mobielere en lichtere constructie. Dit is echter niet het enige van de besparingen die een investering in een opslagtent met zich mee kan brengen. 

 Gemakkelijke installatie en demontage

Een opslagtent is eenvoudig en snel te installeren én te demonteren. Het is degelijk, ruim en multifunctioneel. Deze moderne constructies zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden, onder meer in de handel en logistiek, maar ook in de evenementenorganisatie. Een opslagtent is een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld een bakstenen gebouw. Het is gemaakt in een korte tijd, biedt comfort en veiligheid van gebruik in een verscheidenheid van weers- en terreinomstandigheden en is uiteraard veel goedkoper. Daarom zijn er verschillende constructies voor degenen die op zoek zijn naar de beste kosten-kwaliteitverhouding van investeringen, maar ook ondernemers die een tijdelijke locatie nodig hebben om hun bedrijf te runnen.

 Snelle uitbreiding met opslagtent

Een opslagtent is perfect als het bedrijf zijn faciliteiten voor het opslaan van producten snel wil uitbreiden. Het kunnen onafhankelijke gebouwen zijn of ze kunnen de vorm aannemen van een uitbreiding. In het tweede geval wordt het vaakst een tent met een enkel hellend dak gebruikt. Hun grote voordeel is dat er geen steunpalen binnenin nodig zijn, wat de mogelijkheid geeft om de beschikbare ruimte maximaal te benutten. Voor opslagdoeleinden wordt meestal de zogenaamde permanente opslagtent gebruikt: een tent die met speciale expansieankers op de grond is gemonteerd.

 Industriële tent en sporttent

Er is ook het type opslagtent op basis van staal-, aluminium- of PVC-constructies. Deze zijn ideaal voor een eenvoudige fabriekshal met sociale voorzieningen. Dergelijke opslagtenten bieden geschikte omstandigheden om in de wintermaanden in te werken. Daarnaast kunnen ze ruimte bieden aan gemonteerde kachels en andere elementen van noodzakelijke apparatuur. Dit betekent dat de productie ervan het hele jaar door kan worden uitgevoerd in zo’n opslagtent.

 Sporttenten voor seizoensactviteiten

Denk maar aan ijsbanen, kartbanen of speciale maneges, maar ook hangars voor het opslaan van water of auto-uitrusting. Gebouwen kunnen vast of mobiel zijn en in het laatste geval worden ze bijvoorbeeld op speciale rails gemonteerd. Opslagtenten kunnen ook worden ingezet als tentoonstellings- en verkooptenten. Ze zijn te zien voor grootschalige bouwwinkels of op beurzen. Dit zijn lichte en mobiele constructies die tijdelijke bescherming bieden voor producten die binnen zijn opgeslagen. Ze kunnen zowel klein zijn als een enorme presentatie- en verkoopruimte bieden.