Wanneer jij als bedrijf klanten wilt aantrekken en behouden is het belangrijk dat mensen je zien en onthouden. Onthouden worden doe je door op te vallen en je te onderscheiden van anderen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? We helpen je op weg.

Origineel zijn

De beste manier om op te vallen is door origineel te zijn en iets te doen wat mensen nog niet vaak hebben gezien. Door een andere invalshoek val jij meer op dan je concurrenten, onthouden mensen je beter en komen je klanten sneller bij je terug.

Kwaliteit en service

Of jij nou een service of een product aanbiedt, zorg dat het altijd van de beste kwaliteit is. Als de kwaliteit van jouw bedrijf beter is dan die van de concurrent zullen mensen dat merken en zul je meer klanten krijgen en behouden. Het is ook slim om extra aandacht te steken in je klantenservice. Zorg dat je klanten zich gezien en gehoord voelen en altijd goed geholpen worden.

De persoonlijke aanpak

Bouw een band op met je publiek en je klanten. Laat zien dat je geen onbereikbaar bedrijf bent maar naast de klant staat en benaderbaar bent. Houd een goede balans tussen zakelijk en persoonlijk. Laat je klanten je bijvoorbeeld ook benaderen via social media, dit voelt minder formeel dan contact via de email of de telefoon.

Consistentie

Het is belangrijk om een vertrouwd gevoel te creëren voor je klanten, ze willen weten waar ze aan toe zijn. Je merk normen moeten daarom ook altijd hetzelfde zijn. Denk hierbij aan de kleuren van je bedrijf maar bijvoorbeeld ook de ‘tone of voice’ waarmee je mensen aanspreekt. Zorg dat je altijd consistent bent.

Zichtbaarheid online

Je online zichtbaarheid was nog nooit zo belangrijk. Als je wilt opvallen is het daarom ook slim om online actief te zijn. Zorg voor een goede website die up to date en SEO proof is. Post nieuwe content en start bijvoorbeeld een blog of een nieuwsbrief zodat je klanten regelmatig iets van je horen. Niemand kan tegenwoordig nog zonder social media. Social media is steeds belangrijker geworden voor bedrijven en is de perfecte tool om naamsbekendheid te krijgen online. Zorg daarom voor een Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Tiktok account. Er zijn ontzettend veel gebruikers op deze platformen die je op deze manier kan bereiken met leuke content.

Marketing automatisering

Vind je het toch lastig om meer bekendheid te krijgen via online middelen? Dan is het slim om marketing automation online expertise in te schakelen. Marketing automation is het automatiseren van marketingprocessen met de hulp van verschillende geautomatiseerde systemen, met als doel om meer leads binnen te halen. Hierdoor ontvangt de juiste persoon de juiste content op het juiste moment. Door je online marketing op deze manier aan te pakken, ben je heel bewust en gericht bezig meer klanten en meer bekendheid voor je bedrijf te genereren. Dit kan ook als je hulp bij b2b online marketing nodig hebt.

Welke manier kies jij om meer op te vallen als bedrijf? We hopen dat je klaar bent om gezien te worden!