Een koffiemachine op de werkvloer heeft flink wat te verduren. Elke dag worden er tientallen of soms wel honderden kopjes koffie gezet. Niet elk koffieapparaat is hiervoor gemaakt. Wanneer je voor een goedkope machine gaat, kun je niet verwachten dat dit apparaat jaren meegaat. Dus waar zit nou eigenlijk het verschil en wanneer is een koffieautomaat zakelijk?

Verschillende koffiemachines

Over het algemeen heeft een zakelijk koffieautomaat veel meer te bieden. Het verschil zit vaak in capaciteit, snelheid en kwaliteit. Een zakelijk koffieapparaat heeft vaak meer capaciteit en kan daardoor in een korte tijd veel en snel koffie zetten. Je kunt dus zelf invullen waar het koffieautomaat aan moet voldoen, er is veel keus voor jouw organisatie. Wil je een fresh brew koffiemachine of heb je liever die speciale bonen voor extra smaak? Je kunt kiezen voor een basisuitvoering die gewone koffie zet, maar kunt ook kiezen voor meer variatie. Cappuccino is bijvoorbeeld erg populair de laatste jaren. Niet alle koffieapparaten kunnen koffie met melk maken, ook hier kun je dus weer voor kiezen.

Het is belangrijk om te kijken hoeveel koffie je medewerkers drinken, wat ze lekker vinden en of meerdere mensen tegelijk koffie halen. Heb je een wateraansluiting of moet de koffiemachine op met een waterreservoir werken? Als je duidelijk voor ogen hebt waar je zakelijke koffiemachine aan moet voldoen, kan je veel makkelijker een keuze hierin maken. Hoewel het soms lastig kiezen is met zoveel aanbod heeft het ook weer zijn voordelen. Met wat research heeft jouw organisatie binnenkort een zakelijke koffieautomaat op de werkvloer staan die precies past bij het bedrijf.

Prijs

Wanneer je kijkt naar het prijskaartje van een koffiemachine kun je al veel informatie achterhalen. De prijs is niet alles bepalend, maar een koffiemachine van €50 is niet geschikt voor een kantoor waar veel koffie wordt gedronken. Een zakelijk koffieautomaat is over het algemeen een stuk duurder. Je betaalt dan ook voor kwaliteit en gebruiksgemak. Wanneer jouw organisatie veel koffie drinkt kan een koffieapparaat van een hoge prijsklasse dus een goede investering zijn. De machines gaan lang mee en hebben weinig last van storingen. Veel bedrijven kiezen ervoor om een leasecontract af te sluiten. Een transparant vast maand bedrag waarbij onderhoud en service is inbegrepen. Het verschil tussen een zakelijke koffiemachine ten opzichte van een machine thuis zit hem dus in allerlei zaken. Een zakelijk koffieautomaat kan veel koffie zetten in een korte tijd, en heeft veel extra’s. Deze extra’s zie je uiteraard ook terug in de prijs.