Als je bedrijfskleding aan gaat schaffen, kom je erachter dat er veel keuze is en dat het toch nog best een flink werkje is. Er is namelijk ontzettend veel keuze, en je wil niet een verkeerde keuze maken aangezien het toch best een investering is. Waar moet je precies op letten als je de zoektocht naar geschikte bedrijfskleding start? Lees het hier.

1: Heeft het genoeg pasvormen?

Je wil natuurlijk dat iedereen dezelfde kleding aan kan, en dat er genoeg pasvormen en soorten kledingstukken zijn voor iedereen in het bedrijf. Denk aan maat, maar ook bijvoorbeeld man of vrouw. Je wil natuurlijk ook niet bij verschillende plekken bedrijfskleding bestellen.

2: Hoe is de kwaliteit?

Iets wat erg belangrijk is voor bedrijfskleding, is kwaliteit. Je wil niet hebben dat iedereen rondloopt in kleding van slechte kwaliteit en dat de kleding bijvoorbeeld snel scheurt, verkleurt of er minder goed uit komt te zien. Vraag daarom altijd eerst een proef kledingstuk aan, zodat je het kledingstuk in het echt kunt bekijken en kan beoordelen hoe de kwaliteit is. Alleen zo kom je erachter of het wel of niet geschikt is voor het doeleinde die je voor ogen hebt.

3: Past het bij het bedrijf?

Werknemers moeten de werkkleding dragen, en dus staat de kleding automatisch symbool voor het bedrijf. Het team is te herkennen, en mensen gaan het onthouden. Daarom is het belangrijk om werkkleding uit te zoeken die goed bij het bedrijf past. Natuurlijk is een zorgjas in de zorg onmisbaar, maar de ene zorgjas is de ander ook niet. Kijk bijvoorbeeld voor zorgkleding van Proforto, waar ze een breed assortiment hebben en veel verschillende keuze. Voor iedereen zit er geheid iets tussen.

4: Draagt de werknemer dit met plezier?

Eén van de belangrijkste dingen van het bedrijf, is hoe de werknemer zich voelt als er gewerkt wordt. Werksfeer en een gezond klimaat zijn hierbij cruciaal, maar wist je dat werkkleding hier ook een grote rol in speelt? Als werknemer wil je je namelijk comfortabel voelen in de kleding die je draagt. Een idee is om eens rond te vragen bij jouw werknemers wat zij graag als werkkleding zouden zien, en of ze zelf nog inbreng hebben. Zo kom je er makkelijk achter hoe zij hiernaar kijken en wat zij voor zich zien. Op deze manier voorkom je dat je als werkgever een keuze maakt waar werknemers zich totaal niet comfortabel bij voelen. Het comfort van de werknemer is natuurlijk het allerbelangrijkst.