Ben je slachtoffer geworden van een ongeval? Dan denk je waarschijnlijk niet gelijk aan het verhalen van letselschade. Maar wanneer je bijvoorbeeld kosten maakt, dan is het belangrijk om dit gelijk goed bij te houden. Zo kun je namelijk de tegenpartij aansprakelijk laten stellen. Met onderstaande tips haal je het maximale uit je zaak.
Zorg voor bewijs
Voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij is het belangrijk dat je voldoende bewijs hebt. Zorg er dan ook voor dat je zo snel mogelijk na het ongeluk start met het verzamelen van bewijsmateriaal. Zo is het handig om de plaats waar het ongeluk is gebeurd en de eventuele schade aan betrokken voertuigen vast te leggen. Ook kun je contactgegevens verzamelen van getuigen.
Schakel juridische hulp in
Wanneer je slachtoffer bent geworden van een ongeluk en letsel hebt opgelopen, dan doe je er goed aan om gelijk een letselschade advocaat in te schakelen. Zo’n advocaat weet precies hoe het allemaal in z’n werk gaat en kan jou ondersteunen en advies geven. En hoe sneller je hulp inschakelt, hoe vlotter de zaak meestal verloopt. Vind je een advocaat te duur? Die kosten komen niet voor jouw rekening. Als de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld, worden de advocaatkosten door zijn verzekeraar betaald.
Ga op zoek naar medische hulp
Zorg ervoor dat je je gelijk na het ongeluk meldt bij een arts of medisch specialist. Een arts stelt vast wat de klachten zijn en of het letsel is veroorzaakt door het ongeval. Door dit vast te leggen, heb je weer extra bewijs voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.
Houd alle gemaakte kosten bij
Wanneer je een advocaat hebt ingeschakeld, dan zal deze je hierbij helpen. Het is belangrijk dat je alle gemaakte kosten ten gevolge van het ongeluk bijhoudt. Bewaar ook alle bewijzen goed, zoals facturen en bonnetjes.
Vraag een voorschot
Maak je heel veel onkosten? Dan kun je een voorschot aanvragen bij de tegenpartij. Een advocaat kan dit ook voor je doen. Dit is heel normaal, omdat je vaak al heel veel kosten maakt voordat je de uiteindelijke vergoeding krijgt. Met een voorschot hoef je je geen zorgen te maken over alle onkosten en kun je je volledig focussen op je herstel.
Dien altijd een schadeclaim in
Het maakt niet uit wat voor soort ongeluk je hebt meegemaakt, dien altijd een schadeclaim in. Ook van een heel klein ongeluk kun je namelijk later nog klachten krijgen.