De laatste tijd wordt duurzaamheid steeds belangrijker. We proberen op elke mogelijke manier duurzamer te leven. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. De energie van de zon wordt benut door middel van zonnepanelen. Zonne-energie raakt nooit op en vervuilt de lucht niet. Naast zonnepanelen investeren huishoudens ook in de aanschaf van een warmtepomp en het isoleren van de woning. Ook in het bedrijfsleven wordt er aandacht geschonken aan duurzaamheid. Veel drukkerijen en groothandels in relatiegeschenken richten zich op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Er worden producten verkocht die eenvoudig gerecycled kunnen worden of van een milieuvriendelijk materiaal gemaakt zijn. Duurzame relatiegeschenken zijn belangrijker dan ooit. Lees hieronder verder met welke duurzame relatiegeschenken jij je relaties kan verrassen.

Milieuvriendelijke tassen

Tassen zijn populaire relatiegeschenken en we zien bedrukte tassen dan ook overal. Regelmatig verkopen winkels bedrukte tassen met logo of ze geven er een weg zodra er voor een bepaald bedrag aan producten wordt gekocht. Waar we eerder veel katoenen tassen zagen, zien we nu voornamelijk biologisch katoenen of gerecyclede katoenen tassen. Bij de productie van deze tassen wordt er zo min mogelijk milieubelastende middelen en methodes toegepast. Er wordt rekening gehouden met het milieu, mens en dier. Veel bedrijven en organisaties kiezen ervoor om milieuvriendelijke tassen te laten bedrukken met een naam, logo of tekst. Bedrukte tassen worden overal gezien en het vergroot de naamsbekendheid van het bedrijf. Tassen bedrukken is mogelijk met milieuvriendelijke inkten op waterbasis. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat het product milieuvriendelijk is, maar ook de opdruk. Met zo’n geschenk kan je zeker bij je relaties aankomen.

ECO pennen

Pennen zijn relatiegeschenken nummer 1. Dit meest verkochte relatiegeschenk is goedkoop, worden dagelijks gebruikt en blijven zichtbaar bij je relaties. Ook pennen kunnen bijdragen aan een beter milieu. Een ECO pen als groen relatiegeschenk maakt mensen bewust van het milieu. Laat je relaties schrijven met gerecyclede pennen, pennen van tarwestro of bamboe pennen. Wil je als verantwoord bedrijf of organisatie gezien worden, dan kunnen milieuvriendelijke pennen als promotiemateriaal daarbij helpen. Door de inzet van ecologische pennen geef jij je bedrijf een groen imago en zullen de ontvangers jouw bedrijf herkennen als maatschappelijk verantwoord.

Duurzame mokken

Misschien denk je niet direct aan mokken, maar ook bedrukte mokken kunnen als verantwoord geschenk ingezet worden. Tegenwoordig zien we veel milieuvriendelijke koffiebekers die tijdens het reizen gebruikt worden. Zo kunnen je relaties onderweg op een verantwoorde manier van hun warme drank genieten. Jouw bedrijf zorgt ervoor dat het milieu zon min mogelijk wordt belast. Een mooi en duurzaam geschenk is de bamboe drinkfles. Bamboe is enorm sterk, erg duurzaam en filter veel CO2 uit de lucht waardoor het bijdraagt aan het vertragen van de opwarming van de aarde. Laat milieuvriendelijke bekers en mokken bedrukken met een (bedrijfs)naam of logo. Er kan gekozen worden voor een lasergravering, wat een krasvast en duurzaam resultaat geeft.