Heb je jaren geleden een horloge gekocht, maar draag je hem tegenwoordig eigenlijk nooit meer? Dan kun je hem weggooien. Als het horloge nog goed werkt, is dit zonde. Je kunt er dan mogelijk iemand anders blij mee maken. Wij kunnen ons voorstellen dat je het zonde vindt om het sieraad weg te geven. Gelukkig hoeft dit ook niet, want jij kunt jouw horloge verkopen. Wij helpen jou hier graag een handje bij. Daarom zetten we in deze tekst 4 tips en tricks op een rijtje om jouw horloge te verkopen.

1. Zoek uit of verkoop de moeite waard is
Een horloge verkopen kan jou een leuk geldbedrag opleveren. Ga hier alleen niet van uit. Niet alle horloges zijn namelijk evenveel waard. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij je aan uit te zoeken of verkoop de moeite waard is. Kijk allereerst of je het horloge op het internet kunt vinden. Is hij nog te koop? Dan kun je deze prijs als richtlijn gebruiken. Besef je wel dat het om een tweedehands horloge gaat. Vraag er daarom niet de hoofdprijs voor.

2. Stel een prijs vast
Als je jouw horloge jaren geleden gekocht hebt, is hij momenteel mogelijk nergens meer te koop. Dit maakt het lastig om een prijs vast te stellen. Onderwerp jouw horloge daarom aan een uitvoerige keuring. Doe dit zeker als het sieraad van goud of zilver is. Een horloge van dit edelmetaal kan jou namelijk een leuk geldbedrag opleveren. Zoek allereerst of het horloge een keurmerk heeft. Als dit het geval is, kun je meer vragen voor het sieraad. Zorg er wel voor dat je weet waar je op moet letten als je zelf een prijs voor jouw horloge vast wilt stellen.

3. Laat jouw horloge taxeren
De prijs van een horloge vaststellen is geen gemakkelijke opgave, zeker niet als het sieraad van goud of zilver is. Als het om echt goud of zilver gaat, kan jouw horloge veel geld waard zijn. Om dit vast te stellen, ga je op zoek naar een keurmerk. Om zo’n keurmerk te vinden, heb je een loep nodig. Wil jij jouw vingers hier liever niet aan branden? Laat jouw horloge dan taxeren door een professional. Je kunt ermee naar een juwelier in de buurt gaan, maar dit is niet de beste keuze. Laat jouw horloge liever taxeren door een zilver- en/of goudexpert.

4. Weet waar je jouw horloge verkoopt
Zodra je weet hoeveel jouw horloge waard is, kun je hem te koop aanbieden. Maar waar doe je dit eigenlijk? Er zijn veel mensen die hun sieraden verkopen op het internet. Als het om een gouden of zilveren horloge gaat, is dit niet de beste keuze. Hier krijg je namelijk geen eerlijke prijs voor dit sieraad. Verkoop jouw horloge daarom liever aan een professional. Nadat je hem/haar een taxatie hebt laten doen, brengen zij een bod uit als blijkt dat het om echt goud of zilver gaat. Staat dit bod jou aan? Dan kun je jouw horloge direct verkopen.