Het is een van de zaken waar je als werkgever waarschijnlijk niet dol op bent: de loonadministratie. Toch is het belangrijk om dit te regelen, zodat je niet alleen de zaken op orde hebt voor jezelf, maar ook voor je personeel. Je kunt ervoor kiezen om zelf de loonadministratie te doen, maar er is ook een andere optie: de loonadministratie uitbesteden. Wat zijn de voordelen van geautomatiseerde salarisadministratie en waarom zou je het zelf doen? Hier vind je alle informatie van geautomatiseerde salarisadministratie VS zelf doen, met alle voor- en nadelen op een rij. 

Dit zijn de voordelen van geautomatiseerde salarisadministratie

Kies je ervoor om de salarisadministratie door een extern bedrijf uit te besteden? In dit geval zijn er meerdere voordelen waar je mee te maken krijgt. Deze vind je onderstaand in een handige opsomming:

  • Tijd besparen: je bent zelf geen tijd meer kwijt aan de salarisadministratie, en deze gewonnen tijd kun je gaan besteden aan activiteiten die jouw bedrijf geld opleveren.
  • Geld besparen: uiteindelijk kost de loonadministratie uitbesteden je minder dan wanneer je dit zelf gaat doen of wanneer je een interne salarisadministrateur hebt. Je betaalt een gunstige prijs voor het uitbesteden van je loonadministratie.
  • Zekerheid: je bent er altijd zeker van dat de administratie goed wordt geregeld door ervaren professionals en dat alle zaken op orde zijn.

Waarom zou je het zelf doen?

Er zijn ook een aantal redenen waarom je kunt besluiten de loonadministratie zelf te doen. Zo heb je zelf meer inzicht in de loonadministratie en is het daardoor nog makkelijker om deze te beheren. Bij Salure heb je echter ook altijd de mogelijkheid om het systeem te gebruiken, maar ben je er zelf geen tijd aan kwijt. Deze tijd besteed je daardoor altijd aan zaken die voor jou en je bedrijf belangrijk zijn. Zelf je loonadministratie doen kost je op de lange termijn meer.


Geautomatiseerde salarisadministratie zorgt niet alleen voor gemak, maar ook voor duidelijkheid en zekerheid. De gegevens zijn altijd up-to-date en daarnaast loop je geen enkel risico. Dit is wel het geval wanneer je een interne salarisadministrateur in dienst hebt en deze door ziekte uitvalt: er is dan niemand die de werkzaamheden op kan pakken. Met geautomatiseerde salarisadministratie sta je nooit stil, heb je grip op je HRM-data en ben je in staat het optimale uit je organisatie te halen. Meer weten? Bij Salure.nl kun je altijd vrijblijvend terecht voor meer informatie!