Als ZZP’er loop je tegen veel dingen aan wanneer je jouw eigen bedrijf runt. Je bent op elk gebied op jezelf aangewezen. Uitbetaling, sales, projectmanagement… Maar vergeet vooral ook niet de boekhouding! Gelukkig zijn er veel onderdelen van de boekhouding die je kunt vergemakkelijken. Wij bieden de oplossing wat betreft online boekhouden voor ZZP’ers en vertellen je hier graag van alles over.

Wat is een online boekhoudprogramma?

Met online boekhoudprogramma doe je eigenlijk hetzelfde als gewoon boekhouden, maar dan online. Door internet, formules en software te gebruiken, regel je de boekhouding op een gemakkelijke en slimme manier. In deze blog gaat het dan vooral om het online boekhouden voor ZZP’ers. Met behulp van een onliine boekhoudprogramma maak je je boekhouding, financieen en alles daar omheen, inzichtelijk. Bovendien voorkom je foutjes en heb je jouw boekhouding snel op orde. Dit kun je zelfs doen zonder enige kennis van boekhouden. Je hoeft alleen jouw financiële gegevens in te vullen en het systeem doet de rest. Een online boekhoudprogramma is vaak afgestemd op de eisen van de Belastingdienst. Hierdoor heb je snel jouw administratie op orde, omdat het systeem eigenlijk al het werk voor je doet. Je moet echter wel een programma kiezen dat voldoet aan jouw wensen. Dit kun je gemakkelijk doen doorgebruik te maken van het vergelijken online boekhoudprogramma.

De kosten van online boekhouden

Als Nederlander zijnde ben je natuurlijk ook geïnteresseerd in het kostenplaatje. Dat is immers ook waar het boekhouden deels om gaat: geld. Boekhoudprogramma’s verschillen in aanschafprijs en kosten voor een maandelijks abonnement. Wederom kun je hier gebruik maken van het vergelijken van verschillende online boekhoudprogramma’s. Zo’n online onderzoek geeft je een schematische weergave van de kosten van de verschillende soorten boekhoudprogramma’s. Je zult daarnaast precies zien hoeveel je initiele aankoopprijs is of wat de maandelijkse kosten bedragen. Een ander voordeel is dat divers online boekhoudprogramma’s worden vergeleken op het gebied van functies en recensies.

Waar bespaar je op met een online boekhoudprogramma voor  een ZZP’er?

Als ZZP’er ben je een bezige bij. Er valt niets te delegeren, omdat je er alleen voor staat. Uitbesteden is dan een optie, maar vaak komt het erop neer dat je je winst al snel met bakken uitgeeft. Een online boekhoudprogramma zorgt ervoor dat je meer tijd en geld overhoudt. Laten we zeggen dat je € 45,00 per uur verdient aan je werk als ZZP’er. De gemiddelde Nederlander is al gauw een paar uur per maand bezig met de boekhouding, laten we 5 uur nemen. 5 uur maal je uurtarief van € 45,00 levert toch zo’n € 225,00 op. Natuurlijk betaal je voor een online boekhoudprogramma, maar je bent altijd minder geld en tijd kwijt dan dat je de hele boekhouding uitbesteed.

Ook een boekhouder inhuren zal je veel meer kosten dan het uurtarief wat je voor jezelf hanteert. Je zult dan ook snel de voordelen ervaren van een online boekhoudprogramma. Minder frustratie, meer doen wat je leuk vindt én meer geld over! Dit brengt dus zeker voordelen met zich mee.