Ga je de sprong in het diepe wagen en je eigen zaak beginnen? Dat is fantastisch! Het hebben van een eigen bedrijf kan je veel voordelen opleveren. Zo kun je meer gaan verdienen, flexibeler werken en over het algemeen meer plezier halen uit je werk. Er zijn wel een paar zaken die je goed moet regelen in de beginfase van je onderneming. In dit artikel bespreken we welke verzekeringen je moet overwegen om af te sluiten.

Cyberverzekering

De cyberverzekering is een verzekering die de laatste tijd pas zijn opmars maakt. Je hebt vast wel eens verhalen op TV of in de krant gelezen van bedrijven die lamgelegd worden door cybercriminelen. Hackers gijzelen de systemen met catastrofale gevolgen voor het bedrijf dat slachtoffer is van de aanval. Bij een cyberverzekering helpt de verzekeringsmaatschappij met het beperken en herstellen van de schade. In deze moderne tijden is dit dus een verzekering die je zou moeten overwegen, zeker als je bedrijf veel digitale assets bezit en gebruikt. De cyberverzekering is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan een lifesaver zijn. Deze verzekering dekt schade die veroorzaakt wordt doordat iemand uit een bepaalde beroepsgroep een fout heeft gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een accountant. Als die een fout in zijn berekening maakt waardoor de klant tonnen extra kosten heeft, dan is het prettig om te weten dat de verzekeringsmaatschappij deze schade kan dekken. Vaak eisen brancheverenigingen dat je een dergelijke verzekering hebt, maar ook klanten kunnen eisen dat je goed verzekerd bent voor beroepsaansprakelijkheid.

De rechtsbijstandverzekering

Grote kans dat je nog nooit in je leven verwikkeld bent geweest in een juridisch conflict. Je denkt dan waarschijnlijk dat de kans klein is dat dit ooit wel nog gaat gebeuren. Maar vergis je niet: een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker bij het ondernemen, waar mensen zakelijk zijn en hun belangen koste wat kost willen verdedigen, kan het zijn dat je wel eens juridische ondersteuning of advies nodig gaat hebben. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat klanten de facturen niet (op tijd) betalen. Dit kan zelfs uitlopen tot een rechtszaak. Maar ook conflicten die de rechtszaal niet halen kunnen flink in de papieren lopen. 

Wat is een rechtsbijstandverzekering precies? De rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat jij sterker staat en niet voor alle kosten hoeft op te draaien. De verzekeraar schakelt een jurist voor je in die je adviseert over je rechten en plichten. Wat kost een rechtsbijstandverzekering? Dat verschilt. De premie is vaak afhankelijk van je branche, het aantal medewerkers in je bedrijf en hoeveel omzet je draait in een jaar.