Bij Grasdrogerij Hartog worden alle groenvoeders in Nederland geteeld en wordt de oogst en productie in eigen beheer gerealiseerd. Bovenal worden alle ruwvoeders door middel van een gasgestookt proces gedroogd. Hierdoor worden alle ruwvoeders op een veilige en schone manier gedroogd en zijn deze vrij van vliegas met zware metalen en Dioxine-risico. De luzerne wordt gedroogd op hogere temperaturen waardoor deze ook gegarandeerd vrij is van schimmels en ziekteverwekkers. Hartog Compact Luzerne voor pluimvee is een strak geperste baaltje van 15 of 20 kilogram, met 4 kunststof bandjes en verpakt in een folie waardoor de luzerne beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals vuil, vocht, schimmels en bacteriën.

Meerwaarde van ruwvoer

Leghennen die in de opfokperiode de beschikking hebben over Hartog Luzerne profiteren hier vooral in de legperiode van. In de legperiode blijkt veelal dat de hennen een mooier verenkleed bezitten en dat het foerageergedrag een positief effect heeft op de strooiselkwaliteit. Een investering in ruwvoer tijdens de opfok is zeker de moeite waard. Als de opfokhennen geen aanleg hebben om te verenpikken dan leren de jonge hennen wel scharrelen en ruwvoer opnemen. Hierdoor kan er sneller gecorrigeerd worden tijdens de legperiode, mochten de hennen alsnog gaan verenpikken. Ze weten eerder raad met de aangeboden maatregelen dan wanneer ze dit in de opfok niet hebben leren kennen. Uit de praktijk blijkt dat de hennen die in de opfokperiode kennis hebben gemaakt met ruwvoer, zich in de legperiode veel beter verdelen over de totale oppervlakte van de compartimenten.

Veiligheid voor vleeskuikens

In de nieuwe vleeskuikenconcepten worden andere rassen gebruikt. Deze kuikens zijn actiever en zoeken meer afleiding. Het geven van de Hartog Luzernebaaltjes met 4 kunststof bandjes rondom is een goede keuze. Het stimuleert foerageergedrag van kuikens op natuurlijke wijze.

Stro of luzerne

Stro komt rechtstreeks van het land; de kans op schimmels en ziekteverwekkers door buitenvogels is daarbij aanwezig. Hartog Compact Luzerne wordt kunstmatig gedroogd waardoor het product veilig en schoon bij u in de stal gebruikt kan worden, zonder risico op insleep van ziektes van buitenaf.

Meer informatie
verkoop@hartog-lucerne.nl
0229-581232