Hoe hadden we dit kunnen voorkomen? Het is een vraag die veel wordt gesteld als een medewerker door langdurige stress uitvalt. Een begrijpelijke vraag en een gemiste kans, vinden Anita Roelands en Anita Borghouts. Ze sloegen de handen ineen en ontwikkelden een training voor leidinggevenden om preventief te leren omgaan met stresssignalen van hun medewerkers. “Dit is wat iedereen moet weten. Die kleurenmethodiek is zo’n praktisch hulpmiddel. Jullie weten het gevoel van werkdruk in een praktische tool om te zetten.”, vertelt een topmanager van een grote landelijke retailorganisatie.

Leidinggevenden hebben niet vanzelfsprekend specialistische kennis over het voorkomen van uitval. Daarom bieden Anita Borghouts en Anita Roelands hen deze kennis en de bijbehorende tools om het tij te keren en het ziekteverzuim terug te dringen.

Krachten gebundeld

Anita Roelands is arbeidspsycholoog en helpt managers en professionals hun accu gevuld te houden om een burn-out te voorkomen. Ze schreef hier het boek ‘Nooit meer burn-out’ over. Anita Borghouts is coach en trainer. Zij leert ambitieuze hoogopgeleiden hun drive en talent zo in te zetten dat het hen energie en rust geeft. De twee hebben hun krachten gebundeld.

Energiek en bevlogen

“Onze training heeft drie componenten”, vertellen ze. “Eerst leren wij leidinggevenden hoe zij op tijd ongezonde stresssignalen kunnen herkennen. Vervolgens ontdekken ze op drie niveaus hoe zij de regie kunnen pakken: op de doelen die van ‘bovenaf’ komen, vervolgens binnen hun eigen werkzaamheden en doelen en tot slot naar de medewerkers toe. In het laatste onderdeel kijken we hoe hun afdeling preventie-proof kan worden gemaakt. Dat doen we door de manier van werken te analyseren en door het maken van een plan van aanpak. Leidinggevenden vinden hierin oplossingen voor knelpunten en gaan de deur uit met werkbare ideeën voor hun team. Het gaat er ten slotte om dat iedereen productief kan zijn op een gezonde en plezierige manier, zodat uitval wordt voorkomen.” De training Energiek en Bevlogen aan het werk bestaat uit twee dagdelen.

Aanbod

In een gratis adviesgesprek maken Roelands en Borghouts een korte analyse van wat er speelt op een afdeling en geven drie adviezen over hoe de afdeling preventie-proof gemaakt kan worden. Geef je op via onderstaande telefoonnummers.

Meer informatie
Roelands Coaching
075-7720256

Next Step coaching
06-21942304