Steeds meer ondernemers gaan een VPN gebruiken voor de veiligheid voor hun medewerkers en klanten. Al het internetverkeer gaat dan via een beveiligde server. Is het een wondermiddel? Hoe werkt het, wanneer en hoe gebruik je het als ondernemer?

Met een VPN (Virtual Private Network) leg je een versleutelde ‘tunnel’ aan tussen je digitale apparaat (zoals een computer of telefoon) en een VPN-server. Al het internetverkeer gaat nu via deze server. De VPN-aanbieder koppelt je aan een nieuw IP-adres dat je deelt met andere collega’s. Door een VPN te gebruiken kunnen ook externe medewerkers inloggen op het kantoornetwerk vanaf een andere plek met internet. Zo heeft iedereen die je toelaat toegang tot de middelen die ze nodig hebben om hun werk te doen en zijn je bedrijfsgegevens nog steeds veilig.

Waarom is een VPN belangrijk voor ondernemers?

VPN’s zorgen ervoor dat klanten en werknemers zich veiliger voelen met online werken. Een VPN is een oplossing om je bedrijfsgegevens te beveiligingen. Elk apparaat met een internetverbinding kan via een VPN gebruik maken van het privénetwerk. Hierdoor kan je je eigen privénetwerk opzetten om veilig te communiceren en bedrijfsgegevens te wijzigen.

Online privacy wordt met de dag belangrijker. Enorme toenames in hacks en persoonlijke gegevens liggen steeds vaker op straat. Doormiddel van een VPN ben je volledig anoniem en ziet niemand wanneer je online bent en dus ook niet welke websites je bezoekt of diensten die je gebruikt. Dit is daarom de manier om je bedrijfsgegevens te beveiligen. Dit is belangrijk voor jezelf maar ook voor je klantenbestand. Je kan op je VPN ook een toegangscontrole zetten zodat je zelf kan bepalen wie er toegang hebben tot welke documenten. Een VPN maskeert je internetsignaal met een tijdelijke, versleuteld en niet te herleiden IP-adres, waardoor niemand precies kan weten wie er online is.

Een gratis VPN wat zijn de addertjes onder het gras?

De gemiddelde gratis VPN is niet veilig. Ook een gratis VPN moet zijn servers laten draaien en zijn medewerkers betalen. Om toch geld te verdienen verkopen ze bijvoorbeeld jouw data. Pas dus goed op met gratis een VPN afsluiten. Ben je er nog niet helemaal zeker van of je een VPN wil, dan kan je altijd een paar maanden een gratis VPN proberen bij VPN Nederland. Met een limiet van een paar maanden kan je goed uitzoeken of je een betaald abonnement wil. VPN Nederland biedt verschillende mogelijkheden aan. De meeste servers staan in Nederland en hierdoor zijn de VPN’s supersnel, veilig en stabiel. Het is een budgetvriendelijke keuze, direct effectief en echt de moeite waard is.