Je bent verantwoordelijk voor de logistiek en bent op zoek naar een goede plek waar verschillende transportmogelijkheden zijn. Zoals hulp bij het aanvragen van een CMR. Waar vind je de beste verpakkingen, pallets, magazijnartikelen en spanbanden? Maar waar let je op? Wat is logistiek en wat komt hier allemaal bij kijken? Mijn Zakengids zoekt het voor je uit!

Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene plek naar de andere plek. Er komt nog veel meer bij kijken, zoals organisatie, plannen, besturen en uitvoeren van producten vanaf de eerste tot de laatste fase. Om dit allemaal goed te organiseren is het belangrijk om met goede leveranciers samen te werken.

Bij het vervoer van goederen zijn vervoersdocumenten verplicht. Welke document je nodig hebt ligt aan verschillende elementen zoals, de manier van vervoeren, wat voor lading je vervoert of waar je lading naartoe gaat. Er zit verschil tussen een document voor binnen en buiten de EU,  zelfs binnen de EU kan het per land verschillen. In de meeste gevallen is er een CMR verdrag van toepassing. De afkorting CMR staat voor ‘Convention relative au Contrat de Transport International de Marchandises par Route’. In het Nederlands betekent dat: verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg. Een CMR vrachtbrief is verplicht als je goederen vervoert door of naar een land dat is aangesloten bij het CMR verdrag. Inmiddels zijn er 58 landen toegetreden bij het CMR verdrag. Vrijwel alle Europese landen, enkele landen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië zijn aangesloten bij het CMR verdrag.

Als je CMR verdrag geregeld is kan je verder kijken naar de transport, op wat voor een pallet ga je je goederen vervoeren? Pallets zijn niet weg te denken in de logistieke sector. Er zijn veel verschillende pallets waarop je de goederen kunt opslaan: houten pallets, kunststofpallets, palletranden, IBC containers en palletboxen. Maar je kan ook pallets op maat laten maken. Een goede leverancier is logistiekconcurrent, zij zijn al jaren actief in de pallethandel met verschillende staffelkortingen en scherpe prijzen. Je kan ook je pallets verkopen bij logistiekconcurrent.

Naast pallets en het CMR verdrag heeft logistiekconcurrent nog veel meer artikelen beschikbaar om je transport zo gemakkelijk mogelijk te maken. Op logistieke gebruiks- en verbruiksartikelen moet je kunnen vertrouwen en is kwaliteit belangrijk. Tegelijkertijd is prijs een belangrijke overweging om iets wel of niet te kopen. Daarom houdt logistiekconcurrent hier rekening mee en is het een ideale prijs-kwaliteitverhouding.