De cryptocurrencymarkt bestaat inmiddels uit ontzettend veel verschillende coins. Wat is de belangrijkste onderscheidende factor van een cryptocurrency? Boyd Meuleman van Bitcoinmeester vertelt waar men op moet letten tijdens het beleggen en hoe professionele beleggers hierbij kunnen helpen.

Boyd Meuleman

Boyd Meuleman

Er valt tussen veel coins te kiezen. Hoe onderscheiden deze coins zich?

“Het belangrijkste onderscheid is de techniek die er achter een bepaalde coin zit. Er zijn inmiddels vele duizenden coins op de markt, die allemaal nét iets anders doen of beloven. Het is aannemelijk dat lang niet al die coins overeind blijven: waarschijnlijk zullen vooral de munten met sterke technologie erachter een toekomst hebben. Bovendien zien we dat er veel gekozen wordt voor de munten waar meer geld in zit. Dit zijn voornamelijk Bitcoin, Ethereum en Ripple. Omdat er meer geld in zit, zijn de koersen stabieler: een investering van bijvoorbeeld tienduizend euro in een heel kleine munt, kan al ontzettend grote gevolgen hebben voor de koers. De grotere munten hebben hier minder last van en zijn daarom vaak aantrekkelijker.”

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen om als belegger te volgen?

“Het is een markt die ook onderhevig is aan invloeden vanuit bijvoorbeeld de Verenigde Staten of China. China houdt niet van cryptocurrency’s – het is allemaal anoniem en zet de overheid buitenspel – dus wanneer China met beleid komt, ziet men toch vaak dat de koers gaat dalen. Zo zijn er ontzettend veel gebeurtenissen in het nieuws waar men als belegger op moet letten. Het allerbelangrijkste is om je goed in te lezen: zo weet je wat er speelt en waar je op moet letten.”

Hoe kunnen professionals helpen bij het veilig beleggen in cryptocurrency’s?

“Veel mensen vinden het lastig of eng om zelf in cryptocurrency’s te beleggen, vaak ook omdat ze niet helemaal begrijpen hoe het werkt met bijvoorbeeld een wallet? Professionals kunnen hier in helpen: wij van Bitcoinmeester regelen alles qua zowel betaling als beheer. Mensen die beleggen via ons krijgen 140 wallets voor 140 verschillende coins: vaak is het erg lastig en onhandig om dit zelf te regelen. Bovendien is de veiligheid van deze wallets ontzettend belangrijk. Dit is één van de redenen waarom wij 95 procent van al onze coins op hardware opslaan, waar tenminste twee personen voor nodig zijn om toegang toe te krijgen.”

Meer informatie
www.bitcoinmeester.nl