Heb jij er altijd van gedroomd om rijk te worden met beleggen? Het huidige schoolsysteem leert studenten zodat ze klaar zijn voor de arbeidsmarkt na hun opleiding. Echter wordt er vaak geen aandacht besteed aan de financiële educatie, zoals investeren. Daarom gaan we in dit blogartikel meer aandacht besteden aan investeren. In dit blogartikel kom jij meer te weten over beleggen voor jongeren.

Tip 1: Houd je budget in de gaten

Wanneer je begint met beleggen is het belangrijk dat je effectief leert budgetteren. Geef altijd minder uit dan dat je verdient. Zorg er altijd voor dat je een financiële buffer opbouwt. Het bedrag wat je overhoudt moet je weer consistent gaan beleggen. Als je dit doet zal je langzamerhand winst maken, maar het belangrijkste is vooral niet in de schulden raken.

Tip 2: Wordt vertrouwd met beleggen

Als het gaat om beleggen zijn veel jongeren nog achterdochtig tegenover beleggen. De angst voor verlies en schade is vaak groter dan de wil om potentiële opbrengsten binnen te halen. De beurzen en aandelenmarkt herstellen altijd (tot op heden) en deze bieden ook een enorm potentieel op de lange termijn. Jongeren staan in het begin van hun leven en hebben nog veel tijd voor zich. De reden dat veel jongeren niet gaan beleggen is het gebrek aan kennis en wantrouwen. Wil jij geld verdienen met de aandelenmarkt? Zorg er dan voor dat je vertrouwen en kennis hebt dat jij je vermogen na verloop van tijd kan laten toenemen. Ook belangrijk is dat je geen angst hebt om geld te verliezen. Wel is belangrijk dat je een financiële reserve hebt om eventuele verliezen op te vangen.

Tip 3: Stel doelen

Voordat je begint met beleggen, dien je kennis hierover te hebben. Zodra je beschikt over voldoende kennis kan je beginnen met het stellen van doelen. Aan de hand van doelen kan jij jezelf motiveren. Stel je doelen volgens het SMART-goals principe op. Dit zorgt ervoor dat je doel dat je stelt specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdig is.

Aandelen of crypto?

Beleggen in aandelen of crypto kan bij een broker, ook wel effectenhandelaar genoemd. Bij een broker kan jij aandelen of crypto kopen en verkopen. Voor het kopen en verkopen van cryptocurrency adviseren wij Anycoindirect.eu. Ethereum en BTC kopen kan eenvoudig bij Anycoindirect.