Als leidinggevende of ondernemer ben jij waarschijnlijk op de hoogte van de voordelen van relatiegeschenken voor je marketing. Je verbetert niet alleen de relatie met personeel of klanten, maar vergroot door het geven van bedrukte geschenken vaak ook direct de naamsbekendheid van het bedrijf. Toch werkt dit niet voor ieder soort relatiegeschenken hetzelfde. Ook het geschenk dat je geeft doet ertoe. Wil jij een stapje verder gaan en ook aan positieve branding doen? Bekijk dan eens deze voorbeelden van exclusieve en luxe relatiegeschenken met bedrukking waarmee je zelfs de meest prestigieuze relaties versteld doet staan. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijk cadeau.

1. Voor de reizende relatie: laat bagagelabels bedrukken

Werk jij in een branche waarin veel wordt gereisd door personeel of klanten? Dan is het bedrukken van bagagelabels een erg goed idee. Dit praktische cadeau gaat gegarandeerd worden gebruikt en wordt zodoende zelfs meegenomen over de landsgrenzen. Een betere vorm van marketing door middel van relatiegeschenken bestaat er bijna niet!

2. Voor de sporters: een golfbal bedrukt met het bedrijfs- of teamlogo

Een leuke optie als relatiegeschenk voor golfende collega’s of klanten is golfballen bedrukken met het bedrijfslogo. Dit presentje kan in een grote batch worden besteld waardoor de kosten vaak erg laag uitvallen. Toch is een bedrukte golfbal een luxe relatiegeschenk met allure. Ook leuk als een bedankje voor dames- en herenclubs die onder de golfvereniging hangen!

3. Een exclusieve polo met unieke tekst

Nog zo’n praktisch cadeau dat zowel zakelijk als in de vrije tijd gedragen kan worden, is een polo bedrukt met een unieke tekst. Kies hier bijvoorbeeld voor de slogan van jullie onderneming, of voor een unieke uitspraak van de werknemer of relatie zelf. Dit exclusieve relatiegeschenk kan met trots worden gedragen.

4. Origineel: een luxe kop en schotel

Een relatiegeschenk waar vrijwel niet aan wordt gedacht is de kop en schotel. Waar bovenstaande luxe relatiegeschenken misschien meer in de mannenhoek vallen, zal dit cadeau door vrouwelijke relaties erg worden gewaardeerd. Een luxe kop en schotel kun je ook laten bedrukken, bijvoorbeeld met jullie bedrijfslogo of met de foto van een pasgeboren baby.

5. Geef een luxe wellness pakket cadeau

Er wordt weleens vergeten dat een zakelijk relatiegeschenk niet altijd met zaken te maken hoeft te hebben. Denk er daarom ook eens aan om relaties te bedanken met een geschenk dat hen ontspanning brengt, bijvoorbeeld met een luxe wellness pakket. Ook al al is dat misschien iets eerder een cadeau voor een beste vriendin, met dit relatiegeschenk geef je een vorm van waardering die je maar met weinig andere geschenken kunt overbrengen.