Een digitaal werkrooster biedt veel voordelen voor manager. De belangrijkste is dat het een burn-out kan voorkomen door managers van personeel meer controle en inzicht te geven over degewerkte uren van personeelsleden. Werknemers voelen zich vaak gestrest en overweldigd als ze veel en lange dagen per week moeten werken. Een digitaal werkrooster helpt managers beter mensen inroosteren, wat betekent dat ze de werklast kunnen beperken en de onboarding van nieuwe mensen beter kunnen inregelen.

Met de huidige corona maatregelen is het verstandig om personeel meer thuis te laten werken. Een digitaal werkschema helpt werkgevers om de efficiëntie van het personeelsbestand te maximaliseren door taken toe te wijzen op een manier die het meest effectief is voor elke individuele werknemer. Dit zorgt voor betere opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor werknemers, omdat ze taken krijgen toegewezen op basis van de vaardigheden die ze bezitten of willen leren.

Wat is een digitale personeelsplanner?

Een digitaal werkrooster is een online applicatie die managers helpt  bij het plannen van medewerkers, inzicht krijgen van beschikbaarheid, werkroosters maken, verlof en het beheren van de werkstuken. Een digitale personeelsplanner is nog niet mainstream, maar veel bedrijven gebruiken ze al voor hun wervingsbehoeften. Ze gebruiken het om interviews te plannen, ervoor te zorgen dat ze voldoende personeel hebben voor alle interviews op locatie en om de werkdruk van hun personeel te beheren. Je kunt ook eerst starten met het maken van een simpel rooster om te kijken of de werknemers hier mee willen en kunnen werken.

De voor- en nadelen van het werken met een digitaal werkrooster

Een bedrijf dat online werkt kan zijn werknemers veel voordelen bieden, zoals flexibiliteit en de mogelijkheid om overal te werken. Het is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Je hebt software voor procesbeheer en tijdregistratie nodig om ervoor te zorgen dat jouw personeel altijd op tijd is en de klanten bijvoorbeeld correct factureert. Met deze tools kun je de productiviteit van jouw werknemers volgen en hun uren gemakkelijk verzamelen.

Een overzicht personeelsplanning kan voor sommige bedrijven een uitdaging zijn, omdat ze mogelijk geen systeem hebben voor het bijhouden van verlofaanvragen of voor het bijhouden van uren als hun werknemers op afstand werken. Digitale werkroostershebben ingebouwde functies die jou helpen deze valkuilen te vermijden, zodat jouw organisatie zich kan concentreren op wat er echt toe doet: het werk gedaan krijgen!

Waarom elke managers dit nodig heeft

Inzicht in werkroosters, het doorgeven van de uiteindelijk gewerkte uren en een correct totaal overzicht van de planning is het allerbelangrijkste voor elke manager. Alle data beheren in één systeem waardoor eenvoudig alles op de juiste manier wordt vastgelegd via enkele keer klikken.

Werkt jouw organisatie nog niet met een digitaal werkrooster? Dan is het nu de perfecte tijd om over te stappen omdat je tegenwoordig veel verschillende applicaties en software hebt die aansluiten bij veel diverse wensen en behoeften binnen elke branche die je maar kan bedenken.