Je kunt indirect investeren in vastgoed, maar je kunt ook echt investeren in stenen die je zelf koopt. Het kopen van een woning of appartement voor de verhuur kan een goed rendement opleveren. Door aflossingen in de hypotheek en door waardestijgingen kun je ook nog op die manier overwaarde opbouwen.

Door het kopen van een woning of appartement voor de verhuur kun je investeren in vastgoed. Uiteraard zoek je naar het meest geschikte huis voor de verhuur. Liefst ook nog in een opkomende wijk voor de waardeontwikkeling van het object. Kijk ook kritisch hoe je het huis financiert. 

Hoe kun je een tweede woning financieren?

De financiering van een woning die je koopt voor de verhuur is lastiger dan het financieren van een eigen woning. Niet alle geldverstrekkers gaan akkoord met het verhuren van de woning of het appartement. Met de verhuurhypotheek van Mogelijk sluit je een hypotheek afgestemd op jouw doel met het aan te kopen vastgoed. Een bijkomend voordeel is dat Mogelijk zich hoofdzakelijk richt op de waarde van het aan te kopen huis. Andere banken slaan vaak door bij het vragen om zekerheden. Bij Mogelijk hebben ze vertrouwen in de waarde van vastgoed.

Je eigen woning herfinancieren of eigen geld inbrengen

Je kunt het bedrag voor het kopen van een te verhuren huis niet volledig lenen. Je moet eigen geld hebben om de financiering rond te krijgen. Dit kan in de vorm van een spaarkapitaal, maar ook de overwaarde in je eigen woning kan deels gebruikt worden voor het kopen van een woning of appartement voor de verhuur. Niet de volledige overwaarde kun je hiervoor gebruiken. Het gaat maar om een deel. Houd er rekening mee dat je de aankoopkosten ook nog moet betalen. Het gaat bijvoorbeeld om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Wat zijn de risico’s van het investeren in vastgoed?

Geld investeren in een te verhuren woning of appartement is niet zonder risico’s. Tegenover dit risico staat mogelijk een goed rendement door de verhuur en uiteindelijk door de verkoop. Een van de risico’s is dat het verhuren van het huis niet lukt, maar dat risico kun je verkleinen door je goed te verdiepen in de lokale huizenmarkt. Hoeveel vraag is er naar huurwoningen en wat is de beste wijk om iets te kopen? Een ander risico is de kans op dalende huizenprijzen. De sterke stijging is namelijk uit de markt. Daar staat tegenover dat er nog steeds een groot tekort is aan huizen. Stel je open voor de nadelen en de risico’s van het kopen van een tweede woning. Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je een berekening afgestemd op jouw plannen? Doe eerst de quickscan op de website van Mogelijk. Binnen twee werkdagen krijg je de berekening toegestuurd.