De manier waarop de consument de auto gebruikt verandert in hoog tempo. Duurzamere, elektrische auto’s, zelfrijdende auto’s, deelauto’s en mobility as a service, zijn nog maar een paar ontwikkelingen die aangeven dat het traditionele idee van mobiliteit zijn langste tijd heeft gehad. Tijd voor een frisse kijk op mobiliteit. Business Lease heeft zo’n frisse kijk: het bedrijf levert innovatieve mobiliteitsoplossingen voor bedrijven en particulieren.

Onderzoeken tonen aan dat rond 2030 zo’n 40 procent minder auto’s zullen rondrijden dan nu. Een recent verschenen studie van RethinkX (Rethinking Transportation) beschrijft een aantal belangrijke trends in mobiliteit. Zo neemt het aantal elektrische auto’s snel toe, en daarmee de duurzaamheid van wagenparken: elektrische auto’s slijten minder snel omdat ze minder bewegende delen hebben. Nieuwe technologieën als zelfsturend rijden en telematica worden steeds sneller geïntroduceerd. Het internet of everything verbindt de auto met andere databronnen en maakt dat mobiliteit steeds gepersonaliseerder wordt. En tot slot: gebruikers gaan auto’s steeds vaker delen. Het bezitten van een auto wordt minder vanzelfsprekend, het kunnen beschikken erover wordt belangrijker. Mobiliteit wordt een service.

Vincent Peeters

Vincent Peeters

Leaseauto’s delen

Business Lease is zich al langer zeer bewust van de veranderende wensen en eisen ten aanzien van vervoer. Het van oorsprong ‘klassieke’ leasebedrijf ontwikkelde zich tot vernieuwende speler op de mobiliteitsmarkt. Begin 2016 won Business Lease de New Product Innovation Award van internationaal marktonderzoeksbureau Frost & Sullivan, met het concept Privatelease.com. Uniek is dat de ‘private leasers’ – particulieren, zzp’ers of medewerkers van bedrijven – hun geleaste auto mogen delen en verhuren. Zo verlagen ze hun kosten en wordt de auto efficiënt gebruikt.
 

Zelf kosten bepalen

“Mensen willen altijd mobiel zijn en zich geen zorgen hoeven maken over extra kosten voor hun auto. Private lease is een prima alternatief voor een eigen auto”, zegt Vincent Peeters, CEO van Business Lease Group. “Het hoeft niet per se, maar Privatelease.com stimuleert mensen hun auto te delen en verhuren via platforms als SnappCar en BlaBlaCar. Zo kunnen zij de kosten flink omlaag brengen; Privatelease.com heeft klanten die nog nauwelijks maandelijkse kosten hebben voor hun leaseauto. Bovendien draagt het delen van auto’s bij aan het verkleinen van het wagenpark in Nederland. De oplossing past ook naadloos bij de trend van mobiliteitsbudgetten: bedrijven geven hun medewerkers steeds vaker een budget voor mobiliteit in plaats van de traditionele leaseauto. Medewerkers kiezen zo zelf hun manier van vervoer.”

Volop flexibiliteit

”Een private leaseauto is geen auto van de zaak, maar kan wel via werkgevers aangeboden worden. Peeters: “Het is voor bedrijven een mooi aanbod voor hun medewerkers en voor de werkgever zelf zijn er de nodige voordelen. Als je de werknemer zelf zijn mobiliteit laat verzorgen, kan hij in de auto blijven rijden als hij van baan wisselt. De werkgever zit niet vast aan een afkoopsom, zoals dat met de traditionele auto van de zaak het geval is. Overigens kan de werknemer het leasecontract bij Privatelease.com ook beëindigen, bijvoorbeeld bij een onverwachte verandering van het inkomen. We bieden werkgever en gebruiker volop flexibiliteit. Private lease is één voorbeeld van hoe wij mobiliteit anders benaderen, passend bij de huidige én toekomstige tijdgeest. We werken continu aan de ontwikkeling van producten en diensten waarmee we gebruikers de mobiliteitsoplossing bieden die het best past bij zijn of haar behoefte, nu en straks.”

Meer informatie
Business Lease is een middelgrote speler op de mobiliteitsmarkt en is actief in Nederland en Centraal Europa. Het bedrijf levert innovatieve oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken. In het eigen Innovation Lab ontwikkelt, test en implementeert Business Lease nieuwe producten en diensten.
 
Kijk op www.businesslease.com en www.businesslease.com/innovation-lab/