Als je een nieuwe business opent, zijn er verschillende zaken waar je aan moet denken om een vliegende start te maken. Naast een goed businessplan en een sterke marketingstrategie, zijn er ook een aantal praktische zaken die niet over het hoofd mogen worden gezien. In dit artikel bespreken we vier onmisbare zaken die je moet hebben bij de opening van je nieuwe business.

1. Professionele visitekaartjes

Visitekaartjes zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van zakelijke communicatie. Ze zijn de perfecte manier om jezelf en je bedrijf te presenteren aan potentiële klanten en partners. Zorg ervoor dat je visitekaartjes er professioneel uitzien en alle noodzakelijke informatie bevatten, zoals je naam, functie, bedrijfsnaam, contactgegevens en website. Een handige tip is om je visitekaartjes te laten bedrukken met een opvallend ontwerp en je bedrijfslogo. Op die manier maak je een blijvende indruk en vergroot je de kans dat mensen je kaartje bewaren en later contact met je opnemen.

2. Markeerstiften

Een andere onmisbare zaak bij de opening van je nieuwe business is markeerstiften. Markeerstiften zijn niet alleen handig om belangrijke informatie in documenten te markeren, maar kunnen ook dienen als effectief promotiemateriaal. Markeerstiften bedrukken met je bedrijfslogo en contactgegevens geeft de ontvangers een persoonlijke touch en maakt tegelijkertijd reclame voor je bedrijf. Je kunt deze bedrukte markeerstiften bijvoorbeeld uitdelen tijdens netwerkevenementen of beurzen, zodat potentiële klanten altijd herinnerd worden aan jouw bedrijf wanneer ze de markeerstiften gebruiken.

3. Professionele website

In het digitale tijdperk is een professionele website onmisbaar voor elke business. Het is vaak het eerste contactpunt tussen potentiële klanten en je bedrijf. Zorg ervoor dat je website er verzorgd uitziet en gemakkelijk te navigeren is. Plaats relevante informatie over je bedrijf, producten en diensten, en vergeet niet om je contactgegevens duidelijk te vermelden. Een goede tip is om potentiële klanten de mogelijkheid te geven om direct via je website contact met je op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een contactformulier of een live chatfunctie.

4. Potloden

Naast markeerstiften kunnen ook potloden een effectief promotiemiddel zijn voor de opening van je nieuwe business. Potloden bedrukken met je bedrijfslogo en/of slogan is een eenvoudige manier om je merk te verspreiden. Je kunt de bedrukte potloden bijvoorbeeld uitdelen aan klanten tijdens een open dag of als cadeautje bij een aankoop. Potloden zijn handige en veelgebruikte schrijfmaterialen, waardoor je bedrijfsnaam regelmatig onder de aandacht komt bij de ontvanger en anderen die het potlood zien. Hierdoor vergroot je de naamsbekendheid en creëer je meer mogelijkheden voor potentiële klanten om je bedrijf te ontdekken.