Beleggers hebben over het algemeen maar 1 doel: geld vastleggen voor langere of kortere tijd, met als doel om in de toekomst winst te behalen. Er kan belegd worden in aandelen van bedrijven, in vastgoed, maar ook in cryptovaluta. Vooral dit laatste wordt een steeds bekender fenomeen wat beleggers trekt. Maar waar let je als ondernemer dan eigenlijk op bij het beleggen in cryptovaluta? En ga je de Ripple koers, Ethereum koers of de waardeverschillen van de Bitcoin in de gaten houden? Hier lees je 3 tips die je in ieder geval in je pocket kan steken!

Verbreed je kennis over cryptovaluta

Omdat ze zeggen “beleg nooit in iets wat je eigenlijk niet snapt” is het belangrijk goed uit te vogelen wat cryptovaluta nu eigenlijk zijn. In het kort: dit is een digitale munt (ook wel betaalmiddel) die gebruikt kan worden op haar eigen netwerk. Het voordeel is dat de betalingen slechts verlopen tussen 2 partijen: de verkoper en de koper. Dit is anders dan als transacties via de traditionele weg, deze verlopen namelijk tussen 3 partijen: de bank, de koper en de verkoper. Je kan wel raden dit daarom meer tijd kost, maar ook geld. 

Bedenk in welke cryptovaluta je wilt beleggen

De meest bekende cryptovaluta is toch wel de Bitcoin. In 2017 was 1 BTC welgeteld $20.000 waard. Naast deze digitale munt kan je verder verdiepen in bijvoorbeeld Ethereum kopen, Ripple kopen, Zilliqa, Litcoin en ga zo maar door. Elke munt heeft zo zijn voordelen waarom deze aantrekkelijk zouden zijn voor de markt. Ook hier geldt: vergeet niet om uit te zoeken hoe de munt precies werkt en het bedrijf erachter. 

Denk na over een strategie 

Net als bij de andere manieren van beleggen zijn er een paar basisregels die ook slim zijn om mee te nemen in je belegstrategie. Dit zijn: 

  • Beleg alleen met geld dat je niet meteen nodig hebt
  • Bepaal of je gaat beleggen voor lange of korte termijn 
  • Denk erover na om je beleggingen te spreiden, en daarmee ook je risico
  • Let ook op de kosten die je maakt
  • En daar is hij weer: steek je geld alleen in wat je begrijpt