Het opzetten van een eigen bedrijf is een spannende, maar ook complexe onderneming. En een cruciaal onderdeel van jouw ondernemingsplan is het ontvangen van betalingen. Zonder betalingen geen verkoop en ook geen centen of toekomstperspectief. In dit digitale tijdperk verwachten klanten verschillende betaalopties. Maar of je nu een fysieke winkel opent of een online bedrijf start, deze gids helpt je op weg. Lees verder en ontdek de keuzes die je kunt maken en waarmee je zoal rekening moet houden.

Pinapparaat kopen of huren

Bij het starten van een onderneming is een van de eerste vragen vaak: moet ik een pinapparaat kopen of er een huren? Kopen is een uitstekende keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een langetermijnoplossing. Het voordeel hiervan is dat je een eenmalige aankoop doet en het apparaat daarna volledig van jou is. Dit is vaak voordeliger op de lange termijn en biedt je de volledige controle. Anderzijds moet je misschien wel veel investeren en wend je je middelen momenteel liever op een andere manier aan. Wil je meer flexibiliteit en lagere opstartkosten? Dan is een pinapparaat huren interessanter.

Flexibiliteit van een mobiel pinapparaat

Om digitale betalingen in je onderneming te kunnen ontvangen, heb je de keuze tussen een vast en een mobiel pinapparaat. Beide modellen hebben uitgebreide functionaliteiten, bijvoorbeeld wat het aanvaarden van contactloze betalingen betreft. De keuze is vooral afhankelijk van hoe en wanneer je het apparaat gebruikt. Voor ondernemers die vaak onderweg zijn, zoals marktkoopmannen, is een mobiel pinapparaat ideaal. Deze apparaten zijn compact, licht en makkelijk mee te nemen. Ze werken via 4G of wifi, waardoor je overal en altijd betalingen kunt ontvangen. Dit maakt het voor klanten gemakkelijk om snel en veilig te betalen, waar je je ook bevindt. Ook voor horecaondernemers is een mobiel pinapparaat interessant. Dan kan je heel eenvoudig betalingen ontvangen op het terras of aan tafel.

Eerst kopen en achteraf betalen

Met de groei van e-commerce en de veranderende consumentenbehoeften is achteraf betalen een steeds populairdere optie geworden. Dit geeft klanten het vertrouwen dat ze het product eerst kunnen zien en uitproberen voordat ze betalen. Als ondernemer is het wel belangrijk om een betrouwbare partner te hebben die dit proces voor jou kan beheren, om het risico van niet-betaling te minimaliseren. Houd er rekening mee dat hier in principe ook kosten aan verbonden zijn.

Betaaloplossingen voor iedere onderneming

Startende ondernemers hebben meer opties dan ooit als het gaat om het ontvangen van betalingen. Of je nu besluit om een pinapparaat te kopen voor je fysieke winkel of de flexibiliteit van een mobiel pinapparaat verkiest, het is essentieel om alle opties nauwgezet te bestuderen en te vergelijken. Denk ook aan nieuwe betaalmogelijkheden, zoals Bitcoin en achteraf betalen, zeker als je ook online producten verkoopt.