Wil jij ook meer uit je mensen binnen je organisatie halen? Dan is het een goed idee om je HR-administratie te automatiseren. Dat hoeft zeker niet ingewikkeld te zien of veel tijd te kosten. Integendeel! Het proces van automatiseren gebeurt overzichtelijk en laagdrempelig. Als je het maar goed aanpakt. Benieuwd hoe? Met de volgende stappen helpen we jou goed op weg.

Stap 1:  Inzicht in je huidige systeem

Begin met het kijken naar het systeem waar je nu gebruik van maakt. Maak je wel gebruik van alle mogelijkheden die het systeem biedt? Is het verouderd systeem? Of kan het allemaal wel wat effectiever en slimmer ingericht worden? Soms kunnen kleine veranderingen al een groot verschil maken.

Stap 2: Mogelijkheden tot koppelen

Hoe fijn is het als relevante gegevens van het een naar het andere systeem gecommuniceerd worden. En dat volledig automatisch. Denk bijvoorbeeld aan systemen van de arbodienst of pensioenfonds die gekoppeld zijn aan jullie HR- of salarissoftware. Dat scheelt een hoop werk en vermindert de kans op fouten aanzienlijk. Vraag na of er eventuele API token kunnen woorden aangemaakt. Zo worden verschillende systemen met elkaar gekoppeld.

Stap 3: Wat verwacht je van een nieuw systeem?

Lijkt het je handig om je personeelsplanning en urenregistratie automatisch te laten verlopen? Leg je beoordelingen liever digitaal vast? Maak je het liefst een koppeling met je voorraadsysteem? Of vind je werken in de cloud belangrijk? Formuleer wat jij verwacht van een nieuwe oplossing. Er zijn namelijk vele mogelijkheden en door goed in kaart te hebben wat jij verwacht, kan er een passende worden gezocht. 

Stap 4: Durf te vragen

Zie je door de hoeveelheid oplossingen even het overzicht niet meer? Of wil je liever dat iemand dit voor je uitzoekt? Vraag hulp aan een IT-consultant of vraag om demonstraties s bij verschillende leveranciers. Bespreek nogmaals je behoefte en kijk samen welke oplossing het beste past bij jouw soort onderneming en wensen.  

Stap 5: Implementeren, inrichten en beginnen maar

Een nieuw systeem implementeren binnen je organisaties heeft meestal niet heel veel tijd nodig. Vaak kan je al met bepaalde onderdelen aan de slag en volgen overige automatiseringen later. Ga stap voor stap te werk

Complete oplossing voor je HR-administratie 

Ook Exact biedt sinds kort een nieuwe oplossing om je HR-administratie volledig te automatiseren: Exact Online HR. Zo krijg je overzicht in je HR-administratie, stroomlijn je je processen en heb je al je informatie op één plek. Lees hier meer over Exact Online HR.