We slaan van alles op in de cloud. De belastingaangifte, familiekiekjes, contracten, maar ook campagnevoorstellen, onze contentstrategie en gegevens van werknemers. Niet altijd handig om dit allemaal bij elkaar te bewaren. MediaLab biedt een veilige en overzichtelijke betaalde transferring tool voor al je media-bestanden, die voldoet aan de laatste privacywetgeving. Zonder datalimiet.

Hans de Heus, managing director bij Medialab: “Onderhand doet bijna elk bedrijf wel ‘iets’ met video. En die bestanden worden steeds groter. Kijk naar je telefoon van vijf jaar geleden en die van nu. De kwaliteit, maar ook de bestandsgrootte is zo toegenomen. Een tv-serie van tien jaar geleden was misschien twee gigabyte, nu beslaat een aflevering gerust 120 gigabyte.”

Bak aan bestanden

Niet alleen de grootte, maar ook de hoeveelheid bestanden is gegroeid. De Heus: “Stel je de lancering van een nieuwe collectie van een kledingmerk voor. Tien jaar geleden bestond die uit foto’s en misschien een video. Als een van onze klanten nu een campagne voor de nieuwe collectie lanceert, bestaat die makkelijk uit twee terabyte. Dat is een bak aan bestanden van video’s, foto’s tot allerlei soorten content en artikelen.

Vooral in de fase voor lancering wil je niet dat iets per ongeluk op Vimeo terechtkomt of makkelijk te openen is met een wachtwoord als Welkom 123. We maakten zelf laatst een aantal video’s met ons pr-bureau. Zij huurden extern iemand in die de eerste versie met onze bedrijfsnaam en het pr-bureau en als titel Draft op Vimeo heeft gezet. Zo’n video staat dan wel indexeerbaar online.”
Vooral in de creatieve sector heb je te maken met intellectueel eigendom wat via een download zo op iemands computer staat. Maar niet alleen de grote jongens, ook freelancers en kleine bedrijven hebben baat bij de dienst.

De Heus licht toe: “Een van onze klanten, Squalan, bestond in eerste instantie uit twee vriendinnen met een leuk idee voor gezichtsverzorging. Ze deelden een Dropbox met elkaar en hadden een externe harde schijf. Maar toen kregen ze onder andere te maken met het inhuren van een extra fotograaf en een stagiair. Daarbij groeide het aantal bestanden die veilig bewaard moesten worden. Denk alleen al aan de GDPR-voorschriften. Ook als je klein bent heb je te maken met logo’s, productiefoto’s, PDF’s met veiligheidsvoorschriften, presentaties voor klanten, financiële gegevens en natuurlijk klantbestanden. Dan wil je niet dat een stagiair toegang heeft tot al deze bestanden. Daarnaast werkt een groeiend aantal bedrijven met freelancers. Dan wil je de controle houden over wat deze te zien krijgen en die personen een fijne werkruimte geven waar ze overzichtelijk documenten vinden die ze nodig hebben om met je te werken.”

Vertragende factor

“WeTransfer is een mooie tool en ik gebruik het ook voor persoonlijke bestanden, maar zakelijk werkt het ook vertragend. Je moet het bestand altijd downloaden en kan het niet alleen bekijken. Met onze tool krijg je een lege huls met een mappenstructuur waarin je groepen verschillende rechten geeft. Ik geef iemand bijvoorbeeld rechten om alleen te mogen uploaden of alleen een bestand te bekijken. Daarnaast krijg je niet zomaar te maken met een security breach, omdat iedereen een versie op de eigen laptop downloadt. En het is wel fijn dat je je niet zorgen hoeft te maken over hoeveel data je nog kan versturen.”

Meer informatie
www.medialab.co