Als werkgever is het vinden van het juiste personeel van essentieel belang voor het succes van je bedrijf. Het werven van nieuw personeel kan echter een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. In deze blogpost delen we enkele tips om je te helpen het juiste personeel voor je openstaande vacatures te vinden.

Maak een duidelijke jobomschrijving

Een duidelijke jobomschrijving is essentieel voor het aantrekken van de juiste kandidaten. Zorg ervoor dat de jobomschrijving de vereiste vaardigheden, ervaring en opleidingen bevat die nodig zijn voor de functie. Geef ook de taken en verantwoordelijkheden duidelijk weer, zodat potentiële kandidaten een duidelijk beeld hebben van wat de functie inhoudt.

Gebruik sociale media

Sociale media is een geweldige manier om het bereik van je vacature te vergroten en je bedrijf te promoten. Post je vacature, net als Teleperformance, op LinkedIn, Instagram en Facebook en moedig je werknemers aan om de vacature te delen op hun eigen sociale media kanalen. Door het gebruik van hashtags en het taggen van relevante bedrijven of personen, kun je het bereik van je vacature verder vergroten.

Maak gebruik van online vacaturesites

Online vacaturesites zijn een belangrijke bron van kandidaten. Plaats je vacature op bekende vacaturesites zoals Indeed, Monster en Glassdoor en overweeg om te adverteren op deze platforms. Door gebruik te maken van de geavanceerde zoekfilters kun je het bereik van je vacature verder verfijnen en specifiek richten op je doelgroep. Zo is het slim om te filteren op een specifieke regio. Op deze manier kunnen werkzoekenden bijvoorbeeld specifiek op zoek gaan naar vacatures in Antwerpen.

Maak gebruik van je eigen netwerk

Vaak vinden werkgevers de beste kandidaten via hun eigen netwerk. Praat met collega’s, zakenpartners en vrienden en vraag of ze iemand kennen die geschikt is voor de functie. Zet ook je eigen werknemers in als ambassadeurs van je bedrijf en stimuleer hen om potentiële kandidaten aan te bevelen.

Organiseer een wervingsdag

Een wervingsdag is een geweldige manier om potentiële kandidaten persoonlijk te ontmoeten en hen te laten zien wat je bedrijf te bieden heeft. Organiseer een dag waarop kandidaten kennis kunnen maken met je bedrijf, de cultuur en de werkzaamheden. Laat ook werknemers aan het woord en geef kandidaten de mogelijkheid om vragen te stellen en hun cv af te geven.

Maak gebruik van een wervingsbureau

Een wervingsbureau kan je helpen bij het vinden van het juiste personeel voor je openstaande vacatures. Wervingbureaus hebben vaak een groot netwerk van potentiële kandidaten en kunnen je helpen bij het selecteren en screenen van kandidaten.

Het vinden van het juiste personeel voor je openstaande vacatures kan een uitdaging zijn, maar door gebruik te maken van verschillende wervingsmethoden en kanalen, kun je het bereik van je vacature laten groeien. Wanneer jouw vacature op meerdere plaatsen gevonden wordt, stijgt de kans dat geschikte kandidaten deze zullen zien en solliciteren.