Wat is cloud?

Cloud is een algemeen begrip dat je vaak tegenkomt. Mail die wordt gehost door je provider is eigenlijk ook een cloud oplossing. De data staat ergens in een datacentrum waarbij je altijd bij kan. Meer informatie over: Cloud Computing

Cloud MKB, wat kan Cloud Computing voor het MKB betekenen?

Veel bedrijven hebben op locatie een server draaien met daarop specifieke applicaties en data. Applicaties staat lokaal op de werkplek en de data staat op de server. De backups worden op een tape of externe harddisk opgeslagen en meegenomen naar huis. Bedrijven huren vaak een ICT bedrijf in voor onderhoud. Kosten worden gemaakt voor onderhoud, oplossen van storingen, licenties, virusscanner, hardware e.d. Om vanuit huis te werk is vaak niet mogelijk. Door alles in de cloud te brengen kan de server op locatie weg. Hiermee vervalt onderhoud en backup. De gebruiker logt in de MKB cloud en krijgt dan zijn eigen desktop te zien met zijn applicaties en data van het bedrijf. Dat betekend dat er lokaal op de werkplekken geen applicaties meer staat. Daardoor is er dus minder onderhoud. Een device met internet is voldoende om in te loggen. De medewerker kan vanuit huis of op locatie van de klant inloggen in de MKB cloud. Dit werkt ook een nieuwe trend in de hand, namelijk: Bring Your Own Device.

MKB Cloud: is het voor elke MKB bedrijf toepasbaar?

Elk bedrijf kan in de cloud werken. Of het nu eenmansbedrijf is of een bedrijf met 10 medewerkers. Cloud Computing MKB: De omgeving is schaalbaar dus kan aangepast worden aan behoefte.

Is Cloud Computing voor het MKB veilig en stabiel?

Een cloud MKB omgeving beschikt vaak over een goede firewall. De backup is goed geregeld, en de omgeving is up to date dus voorzien van de laatste patches. De omgeving is veelal dubbel uitgevoerd en staat in een beveiligd datacentrum waarbij de stroomvoorziening en koeling optimaal is.

Hoe ziet de toekomst Cloud en MKB eruit?

Steeds meer MKB bedrijven gaan de server buiten de deur plaatsen om in de cloud te gaan werken. Voor een vast bedrag per maand is men verzekerd van een up to date omgeving waarbij beheer en schaalbaarheid uitstekend verzorgd is. Voor de medewerker is het niet meer noodzakelijk is om naar kantoor te gaan om te werken. Via de cloud kan je overal en altijd aan de slag.

Meer informatie over: Cloud Computing
Meer informatie over: Voordelen Cloud Computing