Ziet u nog toekomst voor uw bedrijf nu elke ondernemer zijn automatisering zelf kan doen in de cloud?

“Jazeker! De cloud biedt heel veel kansen. Er zijn veel ondernemers, met name de ZZP-ers, die gemak hebben van diensten in de cloud. Echter, we zien regelmatig ondernemingen waarbij dit niet zo’n succes is.Veel producten hebben een hoog doe-het-zelf gehalte, met name de populaire clouddiensten. Maar automatiseren is en blijft een vak. We zien regelmatig dat de medewerker met de meeste affiniteit met computers voor het gemak is gebombardeerd tot systeembeheerder. Aan hem de taak om alles zo goedkoop mogelijk aan elkaar te knopen en in de lucht te houden. In de praktijk leidt dit meestal niet tot de ideale oplossing. De verschillende diensten blijken vaak niet op elkaar afgestemd, verkeerd gekozen en moeilijk te beheren. De cloud lijkt een tovermiddel, maar is dat niet altijd. Daarnaast merken we dat de cloud veel vragen oproept. Hoe pakt het financieel uit? Hoe veilig is mijn data? Hoe zit het met mijn back-up? Wie bewaakt alles? Wie ondersteunt mij wanneer er iets niet werkt?
Een goed automatiseringsbedrijf zal haar klant adviseren welke producten of diensten geschikt zijn, antwoord geven op alle vragen en haar vervolgens begeleiden naar de juiste oplossing. 
De oplossing kan een volledige clouddienst, fysieke/lokale oplossing of een combinatie van beide zijn.”

En hoe nu verder?

“Na de implementatie zal het systeem beheerd moeten worden en blijven. Geen enkel systeem is onderhoudsvrij, ook de clouddiensten niet. Onze belangrijkste missie is het ontzorgen van de klant.
Wij voorkomen problemen en storingen door slim proactief beheer. Door het inzetten van geavanceerde bewakingssystemen hebben wij ongemerkt alles onder controle. Wanneer een klant denkt dat haar systeem nooit storingen heeft, hebben wij ons doel bereikt.
Minstens zo belangrijk – althans, wat ons betreft – is onze permanente adviesfunctie.
Wij denken alleen in duurzame oplossingen en willen graag een proactieve signaleringsfuctie hebben. Op deze manier kunnen wij onze klanten tijdig adviseren als er zaken staan te gebeuren, op het gebied van automatisering, die van invloed zijn.”