Flexibiliteit is steeds belangrijker geworden voor ondernemers. Mobiele werkplekken en werktijden, maar ook shortlease contracten voor auto’s. De coronacrisis en economische onzekerheden zorgen ervoor dat ondernemers niet aan lange contracten willen vastzitten. De meeste mensen willen een auto huren voor een specifieke en kortere periode. Vanwege deze tendens zijn shortlease auto contracten ontstaan.

Wat is een shortlease contract?

Een shortlease contract is een leasecontract met een korte looptijd. Het contract is een combinatie tussen een huurovereenkomst en een leasecontract. Je houdt de flexibiliteit van autohuur met de gunstige prijs van autolease. In eerste instantie ontstonden er veel shortlease contracten met een duur van drie maanden. Tegenwoordig zijn er zelfs contracten te krijgen voor één maand. Dit wordt ook wel super shortlease genoemd. 

Shortlease biedt flexibiliteit bij tijdelijke medewerkers

Arbeidscontracten worden steeds flexibeler. Hierdoor is het onvoordelig om een langdurig leasecontract aan te gaan voor een auto. Met een shortlease contract kun je voor tijdelijke medewerkers toch een auto huren, waardoor ze toch vervoer hebben. Ook zzp’ers hebben niet altijd een auto nodig en willen soms maar een paar maanden gebruik maken van een leaseauto. Shortlease kan dus vele voordelen opleveren als je flexibel gebruik wil maken van een auto.

Seizoensgebonden behoefte aan shortlease contracten

Sommige bedrijven hebben het alleen druk in de zomer. Het toerisme is bijvoorbeeld afhankelijk van warm weer en zij willen vooral in de zomermaanden auto’s tot hun beschikking hebben. Het is niet rendabel om voor het hele jaar leaseauto’s te huren voor alle medewerkers. Deze bedrijven kunnen gebruik maken van shortlease contracten. Na afloop van het seizoen kunnen ze de auto’s gewoon weer terugbrengen, zonder vast te zitten aan langdurige auto leasecontracten. 

Shortlease is de beste optie in mindere economische tijden

Vanwege de economische crisis en Corona is er veel economische onzekerheid waardoor veel ondernemers niet vast willen zitten aan langdurige contracten. Nieuwe maatregelen voor corona kunnen leiden tot grote veranderingen binnen een bedrijf. Een shortlease contract is dan ook een goede oplossing voor deze onzekere tijden. Zeker als je plotseling medewerkers moet ontslaan of onvoldoende financiële middelen hebt om je contracten te betalen. Niemand wil vastzitten aan lange auto leasecontracten, het aangaan van een contract van een maand, of een paar maanden is een veel betere optie in onzekere tijden. Ook privé personen kunnen gebruik maken van een shortlease privé contract.