De een vindt ze leuker dan de ander, maar toch zijn ze belangrijk: bedrijfsuitjes. Een dagje, middagje of weekend met het bedrijf, de afdeling of het team op pad. Er zijn een heleboel mogelijkheden om een bedrijfsuitje in te vullen. Daar vertellen we je allereerst meer over. Daarna vertellen we je drie redenen waarom bedrijfsuitjes belangrijk zijn. Ze zijn bijvoorbeeld goed voor teambuilding, het boosten van de creativiteit en het is goed om met elkaar in een andere omgeving dan de werkomgeving te zijn.

Wat je als bedrijfsuitje kunt doen

Bedrijfsuitjes kunnen van alles zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan teambuilding op Vlieland, waarbij je op het eiland met je team activiteiten uitvoert. Een bedrijfsuitje op Vlieland kun je ook anders invullen, door juist op pad te gaan en dingen te leren over de omgeving van de Wadden bijvoorbeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de flora en fauna. Het kan actief zijn, educatief of gewoon gezellig. In het beste geval combineer je dit alle drie in een bedrijfsuitje. Dat hoeft natuurlijk niet; het is maar net wat past bij je bedrijf en bij het doel van je bedrijfsuitje.

Teambuilding

Teambuilding is vast het eerste waar je aan denkt bij bedrijfsuitje. Dat begrijpen we heel goed. Het is namelijk één van de belangrijkste redenen om een bedrijfsuitje te plannen. Door als team of afdeling met elkaar samen te moeten werken in een activiteit, bevorder je het teamgevoel. Het kan ook juist goed zijn om teams te maken waarbij verschillende afdelingen met elkaar moeten samenwerken. Zo bevorder je ook de samenwerking tussen afdelingen na het uitje op de werkvloer.

Creativiteit en inspiratie

Waar je misschien niet zo snel aan denkt is de creativiteit en inspiratie die een bedrijfsuitje kan opleveren. Zeker als je actief en educatief in een bedrijfsuitje bij elkaar brengt, kan dit goed werken voor de creativiteit en inspiratie. De mensen worden uitgedaagd om op een andere manier over dingen na te denken. Dit kunnen ze ook weer meenemen naar hun dagelijkse werkzaamheden. Het kan inspireren om dingen op een andere manier aan te pakken. Dit geldt overigens ook weer voor het bij elkaar brengen van mensen uit verschillende teams of afdelingen. Ze kunnen elkaar inspireren in aanpak.

Een andere omgeving

Een andere omgeving is sowieso goed voor iedereen. Als je dagelijks op hetzelfde kantoor aan hetzelfde bureau zit, ben je na een tijdje ongevoelig voor de prikkels daarvan. Je bent continu omringd door dezelfde mensen en doet steeds hetzelfde werk. Door met diezelfde mensen juist een andere omgeving op te zoeken, kun je weer nieuwe prikkels voelen en zo met hernieuwde energie terugkeren naar je werk na afloop van het bedrijfsuitje.