Aan ondernemen kleven risico’s. Ondernemers zijn dan ook geen bange mensen, maar mensen die een uitdaging durven aan te gaan. Niemand had echter kunnen voorzien dat in 2020 de uitdaging der uitdagingen de economie op z’n kop zou gaan zetten. De coronacrisis heeft er bij veel ondernemers keihard ingehakt. De Nederlandse staat heeft ondernemers kunnen ondersteunen, zodat veel bedrijven de crisis wel hebben kunnen overleven. Nu moet men de weg naar boven weer vinden na de coronacrisis, maar ook dat is niet zonder uitdagingen.

Nieuwe, grote uitdagingen

Was het maar zo dat nu het ergste achter ons lijkt te liggen, ondernemers vrolijk door kunnen alsof er niets gebeurd is. Niets is echter minder waar. De ondersteuningsregelingen vanuit het Rijk zijn beëindigd en schuldeisers, zoals de Belastingdienst, gaan nu achterstallige betalingen vorderen. Daarnaast moeten veel ondernemers flinke investeringen maken om weer door te kunnen, bijvoorbeeld in voorraad. De grootste uitdaging voor ondernemers begint misschien zelfs nu pas, nu men weer op eigen benen moet staan.

Financieel Dashboard van Floryn

Met alle uitdagingen die ondernemers nog in het verschiet hebben de komende tijd, is het fijn om makkelijk en snel inzicht te krijgen in de financiële situatie van je bedrijf. Floryn heeft hiervoor een handige, gratis tool ontwikkeld. Het Financieel Dashboard van Floryn is binnen enkele minuten aangevraagd en kan daarna in een beveiligde omgeving gekoppeld worden aan je zakelijke bankrekeningen. Binnen enkele minuten wordt vervolgens automatisch een dashboard gegenereerd met actuele cijfers en grafieken over de financiën van je bedrijf. Zo krijg je snel en eenvoudig inzicht in je maandelijkse omzet, bij- en afschrijvingen, het saldoverloop van de opgegeven rekeningen en wie jouw grootste debiteuren en crediteuren zijn.

Bedrijfsfinanciering

Wijst het inzicht in de financiële situatie van je onderneming uit dat het je niet gaat lukken om op eigen kracht openstaande rekeningen en schulden af te betalen terwijl je ook moet investeren in de heropbouw van je bedrijf? Dan kun je via het Financieel Dashboard eenvoudig een aanvraag voor bedrijfsfinanciering indienen bij Floryn. Dat kan in de vorm van een zakelijk krediet of een zakelijke lening. Floryn kan ook BMKB-C kredieten verstrekken. Dit is een overbruggingskrediet vanuit de overheid dat gericht is op ondernemers die als gevolg van de coronacrisis een tijdelijk liquiditeitstekort hebben.

Het vinden van de weg naar boven begint dus in eerste instantie met het verkrijgen van inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Een bedrijfsfinanciering of overbruggingskrediet kan je vervolgens helpen om de uitdagingen die op de korte termijn op je afkomen aan te kunnen en door te kunnen pakken om van je bedrijf weer een gezonde en florerende onderneming te maken.

Dit artikel betreft een samenwerking met Floryn.