Autobelettering en roll up banners zijn populaire vormen van reclame die veel voordelen kunnen bieden. Je moet van tevoren echter goed nadenken over de inhoud, het formaat en de uitvoering. We geven je 6 tips over hoe je de implementatie van autobelettering en roll up banners zeer eenvoudig kunt aanpakken.

Tip 1: Definieer de inhoud en het doel van je autobelettering of roll up banner

Eerst moet je nadenken over wat je wilt bereiken met je autobelettering of roll up banner: Wil je dat voorbijgangers je bedrijf leren kennen? Wil je reclame maken voor een product of een dienst presenteren? Bedenk welke informatie je op het voertuig of de roll up banner kunt en moet plaatsen. Het motto is hier: Less is more! Laat nutteloze informatie achterwege en zet alleen de belangrijkste informatie op de auto of roll up banner. Vergeet niet dat autoreclame of een roll up banner meestal maar voor een korte periode wordt gezien en dat in deze korte periode alle belangrijke informatie moet worden opgenomen. De volgende informatie moet in ieder geval worden weergegeven:

  • Bedrijfsnaam/bedrijfslogo
  • Slogan of informatie over het product/dienst
  • Adres van je website
  • Telefoonnummer, indien van toepassing

Tip 2: Zorg voor een goed design van je autobelettering of roll up banner

Je logo of bedrijfsnaam moet zichtbaar en aanwezig zijn. Blijf bij een paar kleuren die je ook kunt gebruiken op andere reclamematerialen zoals flyers, visitekaartjes of op je website. Zo kunnen potentiële klanten je bedrijf snel herkennen en hoeven ze niet na te denken over welk bedrijf achter de reclame zit. Je moet ook een goede mix vinden tussen foto’s en tekst. Te veel tekst wordt niet gelezen en alleen foto’s kunnen niet alle informatie overbrengen. Schets dus hoe je je autobelettering of roll up banner voorstelt en bestel ze in de juiste maten en kleuren.

Tip 3: Nieuwe manieren van marketing met de Roll Up banner

Reclame met een roll up banner is een effectieve marketingtool, als ze goed en doordacht worden gebruikt. De klant van vandaag wordt overspoeld met informatie en zal geen reclame opmerken als deze niet in staat is om zijn aandacht te trekken. Het eerste wat je moet doen is de aandacht trekken. Pas als de klant de roll up banner zelf waarneemt, kan hij de inhoud ervan begrijpen. Deze aanpak is vooral belangrijk voor bedrijven op locatie die klanten naar binnen willen trekken.

Tip 4: Het trekken van de aandacht van walk-in klanten door middel van een roll up banner

Een roll up banner biedt een innovatieve en creatieve mogelijkheid om klanten aan te trekken. Deze banner biedt de gebruiker verschillende voordelen. Hoewel het binnenshuis wordt gebruikt, kan het de aandacht van de klant trekken door zijn goede zichtbaarheid in etalages of naast glazen deuren. Door zijn bijzondere vormgeving straalt dit type roll up banner een bijzondere elegantie uit.

Tip 5: Bepaal het juiste type autobelettering

Autobelettering kan in vele soorten worden besteld. Voor autobelettering raden we over het algemeen aan om ze altijd zonder achtergrond te bestellen. Ze zien eruit alsof ze direct op de verf zijn geschilderd en de autobelettering past perfect in het totaalbeeld. Maar ook stickers met achtergrond bieden voordelen. Probeer verschillende variaties uit en beslis zelf wat je het beste bevalt. Rechthoekige stickers behoren tot de klassiekers. Met dit type autobelettering wordt het door jouw gewenste motief op een wit basisfolie gedrukt. Vervolgens plak je de sticker in zijn geheel op je auto. Het voordeel is dat het plakken heel gemakkelijk is. Het enige kleine nadeel zou kunnen zijn dat er vaak vuil aan de randen van de sticker blijft plakken. Dit ziet er na een paar jaar misschien niet zo mooi uit. Autobelettering met een witte achtergrond zijn zeer geschikt voor grote motieven en veel details.

Tip 6: Hoe bevestig je de autobelettering op de juiste manier?

Het plakken van autobelettering is niet zo ingewikkeld. Je moet er alleen voor zorgen dat de stickers luchtbelvrij en op de juiste plaats op het voertuig worden aangebracht. Voor het bevestigen moet het voertuig goed worden gereinigd en vrijgemaakt worden van stof, vuil en vetresten. Kort voor het aanbrengen van de autobelettering moet je ervoor zorgen dat het oppervlak vrij is van vuil, anders krijgt de sticker snel onaantrekkelijke deeltjes die moeilijk te verwijderen zijn. 

MEER INFORMATIE:

Reclameonline

Autobelettering: https://www.reclameonline.be/nl/belettering/auto

Roll up banner: https://www.reclameonline.be/nl/beurs-events/displays/roll-ups