Als bedrijfseigenaar, werkgever, kun je niet zonder goed personeel. Je neemt dus alleen de beste mensen aan. Mensen die passen bij jouw bedrijf en bij jouw visie. Maar het is dan ook nog zaak om deze mensen zo goed als mogelijk in te zetten. Je wilt immers optimaal gebruik maken van hun kennis en kunde én zo efficiënt mogelijk produceren. Heb je een bedrijf dat in ploegendienst werkt? Dan kan de hele personeelsplanning best een hoofdpijndossier blijken te zijn. Je moet voldoende mensen hebben tijdens iedere shift, maar je wilt ook weer niet dat de ene shift veel duurder is dan de andere shift. En dus heb je Nostradamus nodig.

De personeelsplanning is van groot belang

Nog niet eens zo lang geleden werd de personeelsplanning met de hand gedaan. Je schreef dan op lijsten wie wanneer kon werken en wie wanneer moest worden ingezet. In geval van ziekte of vakantie kon het zomaar zijn dat je je hele planning weer moest aanpassen. Ook het communiceren van deze planning met alle personeelsleden viel nog lang niet mee. Een brief in de brievenbus en een lijstje op het prikbord naast de kantine waren de manier van communiceren. Dat kon nog wel eens voor verwarring zorgen en dus voor extra kosten.

Door Nostradamus Software in te zetten voorkom je dit probleem. Je hebt dan een dynamische planning tool die ook nog eens direct push berichten stuurt wanneer er een wijziging in plaatsvindt. Natuurlijk is het dan wel van het grootste belang om deze online omgeving zo goed mogelijk in de richten.

Hoe richt je jouw planning tool zo goed mogelijk in?

Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Het valt niet mee om van ieder personeelslid uit te splitsen welke dagen er wel en welke dagen er absoluut niet gewerkt kan worden. Voorkeurstijden en voorkeursdiensten kunnen ook worden meegenomen. De mensen van Nostradamus ICT helpen je om deze tool zo in te stellen dat het een plezier wordt om mee te werken. Niet alleen voor jou, als werkgever, maar ook voor de mensen van HR/Planning én voor de personeelsleden waarvoor deze planning is bedoeld.

Je hebt dan al snel een planning die altijd klopt, waarin de kosten van de inzet van je personeel worden meegenomen en waar je ook de urenregistratie in kunt bijhouden. Alles op één plek en de bedienen vanaf iedere plek ter wereld. Dat maakt het leven een stuk gemakkelijker!